Video

Putins apsveica krievu jūrniekus Jūras kara flotes dienā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bruņoto spēku virspavēlnieks kuterī "Serafim Sarovskij" nobrauca garām 16 karakuģu, zemūdeņu un atbalsta kuģu ierindai, kuri bija noenkurojušies Ņevas reidā. Valsts vadītājs sveica jūrniekus Krievijas Jūras kara flotes dienā.

Šogad parādē piedalījās arī jaunā fregate "Admiral Essen", jaunākās paaudzes korvete "Boikij", mūsdienīgā dīzeļa-elektriskā zemūdene "Krasnodar", mīnu kuģis "Aleksandr Obuhov".

Jaunie kuģi un zemūdenes Krievijas Jūras kara flotē nonākuši atbilstoši kara kuģubūves valsts programmai.

"Šodien jūras kara flote saņem mūsdienīgus kuģus, kas bruņoti ar jaunākajiem ieročiem. Tiek uzturēts augsts cīņasspējas līmenis atbilstoši pašreizējiem izaicinājumiem un draudiem," – teica Krievijas prezidents Jūras kara flotes dienā. Vladimirs Putins apsveica karavīrus svētkos un atzīmēja, ka kuģniecība Krievijā vienmēr uzskatīta par īpašu goda lietu.

Jūras kara flotes dienas svētkos Baltijskā notika īpaša demonstrācija: Baltijas jūras flotes kuģi un aviācija demonstrēja pirātu sagrābta kuģa atbrīvošanu, jūras kaujas elementus un sniedza palīdzību avarējušam kuģim. Notika arī šaušanas paraugdemonstrējumi.

Svētku pasākumos piedalījās 30 karakuģi, zemūdenes, kuteri, ātrgaitas laivas un atbalsta kuģi, 15 lidmašīnas un helikopteri, vairāk nekā 15 krasta karaspēku militārās tehnikas vienības un vairāk nekā divi tūkstoši Baltijas flotes karavīru

Ziņu lente
0