Video

Azerbaidžānas raķetes apšauda Kalnu Karabahu. Apšaudes kadri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms pāris dienām internetā tika publicēts video, kurā redzama Azerbaidžānas armijas raķešu iekārtas apšaude Kalnu Karabahā. Armēnija un Azerbaidžāna iepriekš paziņa, ka situācija Karabahas konflikta zonā saasinās, puses apsūdzēja viena otru šaujamieroču pielietošanā un karadarbības uzsākšanā.

Azerbaidžānas karavīri 2. aprīlī sāka raķešu apšaudi Kalnu Karabahas teritorijā, informē aģentūra Ruptly.

Saskaņā ar neatzītās Kalnu Karabahas republikas (KKR) Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumu, Azerbaidžāna naktī uz 4. aprīli turpināja apšaudīt no mīnmetējiem un šaujamieročiem Karabahas aizsardzības armijas pozīcijas un armēņu apdzīvotās vietas visā konflikta saskares līnijas zonā.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija savukārt apliecināja, ka situācija konflikta saskares līnijas zonā Karabahā ir saspringta, un tur notiek aktīvās militārās sadursmes.

2. aprīlī no rīta Armēnija un Azerbaidžāna paziņoja, ka situācija saasinās. Abas puses apsūdzēja viena otru šaujamieroču pielietošanā un karadarbību uzsākšanā.

Baku paziņoja par apšaudēm no Armēnijas bruņoto spēku puses, turklāt Erevāna informēja par uzbrukumu no Azerbaidžānas puses. Abas puses ziņo par zaudējumiem pretinieku rindās.

Konflikts starp Armēniju un Azerbaidžānu sākās 1988. gada februārī, kad Kalnu Karabahas autonomais apgabals paziņoja par izstāšanos no Azerbaidžānas PSR. 1991. gada septembrī Stepanakertā tika pasludināta Kalnu Karabaha neatkarība. Militārā konflikta laikā Azerbaidžāna zaudēja kontroli pār Kalnu Karabahu.

Kopš 1992. gada notiek pārrunas par konflikta noregulēšanu Minskas EDSO grupas ietvaros. Azerbaidžāna grib saglabāt savu teritoriālo vienotību, Armēnija aizsargā neatzītās republikas intereses, jo KKR netiek uzskatīta par līdztiesīgu partneri sarunās.

Ziņu lente
0