Video

Neatkārtosim kļūdas. Kāpēc Ukrainu neuzņems ES

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers Hāgā paudis viedokli, ka tuvāko gadu desmitu laikā Ukraina netiks uzņemta Eiropas Savienībā un NATO, jo ES nevēlas atkārtot kļūdas, kas tika pieļautas laikā, kad jaunu valstu uzņemšana savienībā notika pārāk ātri

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers Hāgā paudis, ka vēl vairākus gadu desmitus Ukraina netiks uzņemta Eiropas Savienībā un Ziemeļatlantijas aliansē.

"Neapšaubāmi, tuvāko 20-25 gadu laikā Ukraina nevarēs kļūt par ES dalībvalsti," — viņš uzsvēra.

Junkers atzīmēja, ka ES nevēlas atkārtot kļūdas, kas tika pieļautas laikā, kad lēmumi par jaunu dalībvalstu uzņemšanu Eiropas Savienībā tika pieņemti pārāk ātri.

2014. gadā Kijeva un ES parakstīja asociācijas līgumu. No 2016. gada 1. janvāra stājās spēkā vienošanās, kas paredz brīvās tirdzniecības zonas izveidi starp Ukrainu un Eiropas Savienību. Taču Nīderlandes premjerministrs Marks Rute nesen atgādinājis, ka šīs vienošanās nenosaka Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā. Jāpiebilst, ka Nīderlande pašlaik ir ES Padomes prezidentvalsts, un 2016. gada 6. aprīlī šajā valstī notiks referendums – Nīderlandes iedzīvotāji balsos par Ukrainas un ES asociācijas līguma ratificēšanu.


Ziņu lente
0