Video

Cilvēks pārvieto auto... ar ausīm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žambilas apgabala iedzīvotājs ir iemanījies ar ausīm cilāt hanteles un pārvietot auto.

Beriks Pišanovs ir dzimis Karatau pilsētā (Žambilas apgabals), vēsta Novosti Kazahstāna. Tēvs viņu kopš mazotnes radinājis aplaistīties ar aukstu ūdeni, ievērot veselīgu dzīvesveidu un  pievērst uzmanību fiziskajai attīstībai.

"17 gadu vecumā ieraudzīju, kā vietējais puisis vingro pie stieņa, un man iepatikās. Viņš pārliecināja mani par to, ka arī es varēšu mest kūleņus tāpat kā viņs, ja regulāri trenēšos. Pēc 5 mēnešiem man tas izdevās," — atceras Beriks.

Beriks stāsta, ka viņu vienmēr interesējušas cilvēka organisma fiziskās iespējas, tāpēc jau pusaudža gados viņš sācis nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, apmeklējis vietējo boksa sekciju, cēlis smagumus. Kad uzzinājis, ko spēj paveikt daži spēkavīri citās valstīs, nolēmis pamēģināt arī pats.

"Pamēģināju celt smagumus ar zobiem un ausīm. Sākumā gan nevienam neko nestāstīju. Sāku treniņus ar viegliem priekšmetiem, cilāju spaini. Ar laiku svaru palielināju. Vēlāk ievēroju, ka jau varu pacelt hanteles. Sākumā tie bija 10 kilogramus smagi rīki, vēlāk pieveicu arī 16 un 26 kg. Nolēmu turpināt treniņus, līdz nonācu pie automašīnas. Es ēdu tieši to pašu, ko visi, tikai nedzeru un nesmēķēju," — stāsta vīrietis.

Arī tagad 57 gadus vecais vīrietis vingro pie stieņa, bet par viņa spējām pārvietot smagus priekšmetus ar ausīm, vietējie viņu iedēvējuši par "Beriku ar tērauda ausīm". Savas neparastās dotības Beriks demonstrē brīvajā laikā – šobrīd viņš māca spēlēt šahu un dambreti pilsētas sporta skolā.

Ziņu lente
0