Politika

"Es uzvarēju, starp citu": Tramps uzskata, ka paliks savā amatā

© REUTERS / Jim UrquhartПротестная акция сторонников Дональда Трампа в Фениксе
Протестная акция сторонников Дональда Трампа в Фениксе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar paziņojumu par zāļu cenu samazināšanu ASV vēl esošais prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka uzvarēja vēlēšanās.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Vēl esošais ASV prezidents Donalds Tramps preses konferences laikā Baltajā namā paziņoja žurnālistiem, ka ir uzvarējis vēlēšanās, vēsta RIA Novosti.

Tramps sapulcēja žurnālistus šonedēļ pirmajā preses konferencē, lai paziņotu par zāļu cenu samazināšanas iniciatīvu. Pie reizes viņš nolēma lieku reizi atgādināt, ka pagaidām nav zaudējis vēlēšanās.

"Es uzvarēju, starp citu. Bet nekas, mēs visu noskaidrosim. Gandrīz 74 miljoni balsu," paziņoja Tramps, atgādinot, ka pilnībā ir veltījis sevi cīņai par amerikāņiem, un visi to redz.

Байден объявил о победе, но Трамп не сдается: чем грозит конфликт при передаче власти - Sputnik Latvija
Video
Baidens ziņo par uzvaru, Tramps nepadodas: ar ko draud varas nodošanas konflikts

Tiesa, Amerikas līderis nolēma neatbildēt uz žurnālistu jautājumiem. Deva vārdu ierēdņiem un aizgāja.

ASV prezidenta vēlēšanas notika 3. novembrī, taču jaunā Baltā nama saimnieka vārds joprojām oficiāli nav paziņots. ASV prezidenta kandidāts Džo Baidens pats sevi nosauca par uzvarētāju un saņēma apsveikumus no kolēģiem citās valstīs, izņemot saprātīgi atturējušos Krieviju.

Tramps cenšas izcīnīt balsis tiesā. ASV galveno dienestu administrācijas (GSA) vadītāja Trampa darbiniece Emīlija Mērfija tāpat nesteidz parakstīt dokumentus par vairāk nekā 6 miljonu dolāru piešķiršanu Baidena štābam, kas ir nepieciešami varas nodošanas nodrošināšanai.

Taču Baidena palīgs Rons Klains paziņoja, ka šonedēļ GSA atbalstīs varas pārejas uzsākšanu pie jaunā līdera. Taču nedēļa tuvojas izskaņai, un tas joprojām tā arī nav noticis.

Ziņu lente
0