Politika

Toties ir autostāvvietas caurlaide: Twitter pasmējās par Rīgas izpilddirektora algu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji aktīvi apspriež Rīgas izpilddirektora amata atvērto konkursu – uzmanību piesaistīja pietiekami pieticīga alga, kuru, kā domā komentētāji, dāsni kompensē ar piemaksām un prēmijām.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Piektdien, 13. novembrī, galvaspilsētas pašvaldības mājaslapā parādījās paziņojums par Rīgas izpilddirektora vakances konkursu, kurš uzreiz piesaistīja publikas uzmanību.

Īpašu pikantumu ierēdņa amatam piešķīra aktuālākais skandāls ar nu jau bijušo Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci, kuram ar 5645 eiro algu mēnesī sakārojās caurlaide, kas nodrošina bezmaksas "Rīgas satiksmes" stāvvietas un maksā 250 eiro mēnesī.

Taču bijušā ministra Jura Pūces fonā atalgojums par darbu Rīgas izpilddirektora amatā izskatās vairāk nekā pieticīgi (līdz 2441 eiro bruto), atzīmēja sociālo tīklu lietotāji. Tiesa, uzreiz piebilda – prēmijas, bonusi un autostāvvietu caurlaide var to pilnībā kompensēt!

"Ir lieliski, ka notiek atklāts konkurss. Ceru, ka pieteiksies tiešām izcili kandidāti! Taču solītā pamatalga (~1700 eur uz rokas) ir mazāka nekā normālam programmētājam mūsdienās..." atzīmēja Ģirts.

Autoram uzreiz atgādināja Jura Pūces stāstu.

"Toties ir bonusiņi, stāvvietu kartītes, prēmijas, ko paši sev piešķir utt. Kas ir aplami, pareizāk to naudu likt klāt pie algas..." padalījās domā Kaspars Zandbergs.

​​"Tā ir stratēģija, kas saucas "turēt īsā pavadā": pieņem darbā par minimālu algu, bet tad sāc dot prēmijas, piemaksas, kompensācijas un dažādus bonusus, kuru piešķiršanas kritēriji ir subjektīvi un atkarīgi no piešķīrēja. Viss. Pēc laika pieradīs pie labas dzīves un ēdīs no rokas," skaidro ierēdņu darba shēmu Jānis Baltiņš.

​​​"Pie mums konkursus parasti rīko, lai noformētu jau izraudzīta kandidāta iecelšanu," stāsta politiskās virtuves detaļas Jānis Rudzupuķe.

​​"Ja būs autostāvvietas caurlaide, pieteiksies daudzi," raksta Artūrs Eglītis, ar to domājot skandālu ar Pūci.

​"Lielāku nevar, tad ir risks ka amatā nonāks kāds neatkarīgs profesionālis," sarkastiski atzīmē Reinis Poznaks.

​Aktīva vakances apspriešana izvērtās arī zem Rīgas mēra Mārtiņa Staķa tvīta, kurš aicināja visus profesionālus, kuri vēlas strādāt galvaspilsētas labā, iesniegt pieteikumu amatam.

"Dīvaini gan, ka galvenajam Rīgas ierēdnim alga ir mazāka piemēram par Rīgas ZOO valdes locekli. Iespējams būtu vērts paskatīties un sakārtot sistēmu, lai atalgojumi ir adekvāti un samērīgi ar atbildību!" komentēja Ervins Labanovskis.

​Bez jokiem par nu jau bijušo Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci neiztika arī šeit.

"Varētu pieteikties, bet Pucem caurlaidi prasīs atdot," apraksta perspektīvas kāds Andris Apse.

​"Pūce jau pieteicās?" vaicā Sarmīte.

​Atgādināsim, ka iepriekšējais Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs tika atlaists no amata šī gada marta beigās. Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics atstādināja viņu no amata par "bezatbildīgu darbu ārkārtējās situācijas laikā", īstenojot darbu pilsētas izpilddirektora amatā un esot pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētājam.

Pēc pašvaldības versijas, ārkārtējās situācijas laikā Radzevičs nepietiekamā mērā izpildīja pilsētas Civilās aizsardzības komisijas lēmumus. Viens no atstādināšanas iemesliem - "Rīgas satiksmes" transporta reisu skaita samazināšana Covid-19 epidēmijas laikā.

Ziņu lente
0