Politika

Latvija un Igaunija atsauca vēstniekus no Baltkrievijas

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста в Минске после президентских выборов
Акция протеста в Минске после президентских выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES valstu vēstnieki sākuši braukt prom no Baltkrievijas galvaspilsētas: atsaukti Lietuvas, Polijas, Latvijas, Igaunijas un Vācijas vēstnieki.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Latvija, solidarizējoties ar kolēģiem no ES, atsauc no Baltkrievijas savu vēstnieku Einaru Semani.

Par to savā Twitter lapā paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

​Baltkrievijas ĀM 2. oktobrī piedāvāja Polijai un Lietuvai atsaukt vēstniekus uz konsultācijām un samazināt diplomātisko klātbūtni Baltkrievijas Republikā.

Sākumā Lietuva un Polija atteicās atbildēt uz šo piedāvājumu, taču jau 5. oktobrī Viļņa paziņoja, ka atsauc savu vēstnieku Minskā Andrjusu Pulokasu uz konsultācijām.

Otrdien ES pārstāvniecība Baltkrievijā paziņoja, ka varasiestāžu prasība par Polijas un Lietuvas diplomātiskās klātbūtnes samazināšanu Minskā ir neproduktīva un ka šo valstu vēstnieki ir atsaukti uz konsultācijām.

Флаг Беларуси - Sputnik Latvija
Politika
Baltkrievija ieviesusi atbildes sankcijas pret Eiropas Savienību

Igaunijas vēstniece Baltkrievijā Merike Kokajeva arī ir atsaukta uz konsultācijām Tallinā un tuvāko dienu laikā aizbrauks no Minskas, vēsta Tut.by ar atsauci uz saviem informācijas avotiem.

VFR vēstnieks Baltkrievijā Manfreds Huterers arī šodien pameta Minsku konsultācijām Berlīnē, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz informācijas avotu Vācijas ĀM. Saskaņā ar aģentūras dpa informācijas avota datiem, tādā veidā VFR valdība vēlas izrādīt solidaritāti Polijas un Lietuvas rīcībai, kuras iepriekš atsauca savu diplomātisko misiju vadītājus no Minskas.

ES pārstāvniecības vadītājs Minskā Dirks Šubels pagaidām paliek Baltkrievijas galvaspilsētā.

Ziņu lente
0