Politika

Politologs: Eiropa nevar atļauties atzīt patiesību Navaļnija lietā

© SputnikGevorgs Mirzajans
Gevorgs Mirzajans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Eiropa uzskata par izdevīgu pretestību ar Krieviju, incidents ar bēdīgu slavu guvušo politiķi izskatīsies kā "opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšana ar "Novičok"".

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāti aicināja pārskatīt attiecības ar Krieviju un "turpināt tās izolāciju" incidenta ar Alekseju Navaļniju fonā. Attiecīgu rezolūciju Briselē apspriež parlamentārieši.

"Krievija un Eiropas Savienība dažādi saprot vārdu "labums". Krievijai labums – tā ir nauda un līgumi, darbavietas un drošība. Veselai virknei Eiropas politiķu labums – tā ir ideoloģiska pretestība un ideoloģisks spiediens, ģeopolitisks konflikts," atzīmēja radio Sputnik ēterā Krievijas Valdības finanšu universitātes docents, politologs Gevorgs Mirzajans.

Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vācija Alekseju Navaļniju piespiedīs klusēt

Pēc viņa sacītā, kāds no eiropiešiem ir pieradis pie šī konflikta un ērti jūtas tajā, kādam tas ir veids, kā celt savu personīgo nozīmi.

"Bet kādam šis konflikts ir piespiedu lieta, jo šie cilvēki, piemēram, atsevišķi vācu politiķi, ir ieinteresēti normālā, konstruktīvā sadarbībā ar KF. Taču viņi paši ir izveidojuši šādu atmosfēru savstarpējās attiecībās ar Krieviju, kurā incidents ar bēdīgi slaveno politiķi uzreiz izskatās tā, ka "Krievijas valsts saindējusi Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju ar "Novičok"," norādīja Mirzajans.

Politologs uzsvēra, ka šie politiķi nevar pateikt sev: "Nāksim pie prāta – Maskava neindēja Navaļniju."

"Ja viņi šodien to pateiks, viņiem nāksies teikt, ka Krievija neindēja Skripaļus, neiebruka Ukrainā un tā tālāk… Tādēļ viņi ir spiesti iet tālāk šī iespēju koridora rāmjos, kuru paši sev izveidoja, un visi no tā cieš," nobeigumā sacīja Mirzajans.

Krievijas blogeris Aleksejs Navaļnijs 20. augustā tika stacionēts uz Omskas slimnīcu pēc pašsajūtas pasliktināšanās lidojuma laikā. Pēc divām dienām viņu pārveda uz Berlīnes Charite klīniku. Atsaucoties uz militārajiem mediķiem, VFR valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Navaļnijs it kā tika saindēts ar substanci no "Novičok" kaujas indīgo vielu grupas. Maskava aicināja Vāciju ar dokumentiem apstiprināt savu paziņojumu, norādot, ka indes Navaļnija analīzēs, saskaņā ar Krievijas izmeklējumu rezultātiem, atklātas netika.

Ziņu lente
0