Politika

Mediji: Džonsons pārskatīs dažus likumus saistībā ar bažām Krievijas dēļ

© REUTERS/Peter NichollsПремьер-министр Великобритании Борис Джонсон
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijā izskata trīs likumu grozījumus britu parlamenta Izlūkošanas komitejas ziņojuma fonā par it kā notikušo Krievijas iejaukšanos britu politikā un attiecību ar Ķīnu pasliktināšanos.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons grasās pārskatīt likumus par valsts nodevību, valsts noslēpumu un spiegošanu sakarā ar bažām par Krievijas "iejaukšanos" britu politikā un attiecību ar Ķīnu pasliktināšanos, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Daily Mail.

Gaidāms, ka grozījumi likumā par valsts nodevību ļaus uzskatīt par noziedzniekiem tos, kas dod uzticības zvērestu ārzemju valstij, un cenšas ieceļot Lielbritānijā vai darbojas valsts teritorijā. Grozījumu pieņemšanas gadījumā tas kļūs par nopietnāko likuma par valsts nodevību pārskatīšanu kopš 1695. gada un ļaus atbrīvoties no tiesiskuma nepilnībām likumā.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas FP apsūdzēja Lielbritāniju viltus informācijas izmantošanā situācijā ar RT

Kā vēsta avīze, ministri izskata trīs likumu grozījumus britu parlamenta Izlūkošanas komitejas ziņojuma fonā par it kā notikušo Krievijas iejaukšanos britu politikā un attiecību ar Ķīnu pasliktināšanos, kā arī likumdošanas aktu trūkuma dēļ, sakarā ar kuriem teroristisko organizāciju kaujinieki atgriežas Lielbritānijā nesodīti.

"Mēs grasāmies paaugstināt reaģēšanas efektivitāti, lai samazinātu draudu bīstamību, kurus rada naidīgo valstu darbības Lielbritānijā, kā arī padarīt Apvienoto Karalisti par grūtāku vidi pretinieku darbībai," paziņoja avīzei informācijas avots no britu parlamenta.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas ĀM vadītājs Dominiks Rābs rakstiskā iesniegumā parlamentam paziņoja, ka Krievija "gandrīz noteikti" centās iejaukties 2019. gada britu vēlēšanās un ka sakarā ar šo faktu ir ierosināta kriminālā izmeklēšana.

Krievija vairākkārt noliegusi apsūdzības par centieniem ietekmēt demokrātiskos procesus dažādās valstīs, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sauca tās par "absolūti nepamatotām". ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, runājot par it kā notikušo Krievijas iejaukšanos dažādu valstu vēlēšanās, paziņoja, ka nav nekādu faktu, kas to pierādītu.

Ziņu lente
0