Politika

Latvijai nepatīk: Ķīnā aizturēti par spiegošanu aizdomās turēti Kanādas pilsoņi

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iesaka Ķīnai nekavējoties atbrīvot Kanādas pilsoņus, ko ĶTR varasiestādes tur aizdomās par nacionālās drošības pārkāpumiem.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā lapā Twitter nodemonstrēja Latvijas skarbumu – politiķis pauž solidaritāti ar Kanādu un nosoda Ķīnas rīcību.

Iepriekš kļuva zināms, ka Ķīnas varasiestādes arestējušas divus Kanādas pilsoņus – Maiklu Kovrigu un Maiklu Speivoru. Vīrieši tika aizturēti pērnā gada decembrī sakarā ar iespējamiem valsts nacionālās drošības likumu pārkāpumiem. Īsāk sakot, kanādieši tiek turēti aizdomās par spiegošanu.

Latvijas ārlietu ministrs nespēja ignorēt tādu faktu. Viņš publicēja aicinājumu Ķīnai nekavējoties atbrīvot arestētos vīriešus, ko "Ķīnas varasiestādes apsūdzējušas formāli".

"Mēs uzskatām šīs apsūdzības par nepamatotām," Rinkēvičs uzsvēra savā publikācijā.

Iepriekš Ķīnas ziņu aģentūra Xinhua, atsaucoties uz valsts amatpersonu ziņojumu, vēstīja, ka pilsonis Maikls Kovrigs pārkāpis Ķīnas likumus no 2017. gada, nodarbodamies ar spiegošanu un valsts noslēpumu saturošas informācijas zādzībām.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Politika
Ķīna pieprasījusi no ASV anulēt Huawei finanšu direktores aresta pieprasījumu

Savukārt Maikls Speivors turēts aizdomās kā Kovriga galvenā kontaktpersona, kas sniedzis viņam visu nepieciešamo informāciju, vēsta RIA Novosti.

Tomēr medijiem patiešām radies iespaids, ka Kanādas pilsoņi arestēti, atmaksājot par Ķīnas kompānijas Huawei finanšu direktores Menas Vaņdžou arestu pēc ASV pieprasījuma.

Tomēr Xinhua uzsvēra, ka Kovriga un Speivora lieta tiek izmeklēta atbilstoši likumam, viņu tiesības aizdomās turamo statusā tiks ievērotas. Tiks nodrošināta konsulārā dienesta piekļuve Kanādas pilsoņiem.

Ziņu lente
0