Politika

Baltais nams: Tramps neplāno "sodīt" Merkeli ar karaspēku izvešanu

© Пресс-служба Президента РФ / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель
Президент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV mediji ziņoja, ka prezidents plāno izvest 9,5 tūkstošus no gandrīz 35 tūkstošiem Vācijā dislocēto amerikāņu karavīru.

RĪGA, 11. jūnijs - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps neplāno "sodīt" Vācijas kancleri Angelu Merkeli ar amerikāņu bruņoto spēku izvešanu no valsts, žurnālistiem pastāstīja ASV prezidenta preses sekretāre Keilija Makinani.

Brīfingā Makinani tika uzdots jautājums, vai Tramps nevēlas tādā veidā "sodīt" Merkeli par to, ka politiķe atteikusies apmeklēt G7 samitu jūnijā.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV tēlo cēlsirdīgu policistu attiecībās ar Vāciju

"Viņš (Tramps – red.) nekad nepieņem lēmumus par kādu pasaules līderu sodīšanu, viņš rīkojas, ņemot vērā ASV intereses," atbildēja Makinani, tomēr uzsvēra, ka nevar apstiprināt faktu par atbilstošā lēmuma pieņemšanu.

Iepriekš ASV mediji ziņoja, ka prezidents plāno izvest 9,5 tūkstošus no gandrīz 35 tūkstošiem Vācijā dislocēto amerikāņu karavīru. Vācijas Ministru kabineta oficiālais pārstāvis Štefens Zaibers paziņoja, ka Berlīne nav saņēmusi oficiālu informāciju no Vašingtonas, tāpēc pagaidām nekomentē mediju datus.

Ziņu lente
0