Politika

Latvijā atkal ir ekonomikas ministrs

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Министерства экономики Латвии
Здание Министерства экономики Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministriju vadīs partijas KPV LV pārstāvis Jānis Vitenbergs. Saeima atbalstījusi viņa kandidatūru.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Ekonomikas ministrijas vadītāja postenī Saeima apstiprinājusi Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju Jāni Vitenbergu (KPV LV), liecina informācija Saeimas vietnē.

Iepriekšējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro bija spiests pamest posteni, kad tika anulēta viņa piekļuve valsts noslēpumam.

Iepriekš pret Vitenberga kandidatūru iebilda Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji – viņi prasīja vispirms organizēt "tīrīšanu" Ekonomikas ministrijā, tomēr koalīcijas partneriem izdevās vienoties.

Balsojumā Vitenberga kandidatūru atbalstīja 69 deputāti, 6 iebilda, 2 atturējās.

Viens no nedaudzajiem deputātiem, kuri nobalsoja pret Vitenberga kandidatūru, bija Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa"). Viņš paskaidroja savu lēmumu sociālajos tīklos.

"Mūsu priekšā šodien ir bezprecedenta ekonomiskie izaicinājumi. Mēs esam ekonomiskajā krīzē, kuras mērogs, domājams, salīdzināms ar 2009. gadu. Šīs krīzes pārvarēšana prasa apņēmību, neordināru domāšanu, dziļu izpratni par Latvijas ekonomikas darba mehānismiem un nozaru specifiku. Šodien ekonomikas ministrs ir otrs svarīgākais cilvēks valstī pēc veselības ministra!" Dombrovskis konstatēja savā lapā Facebook.

Pēc viņa vārdiem, pirmā problēma ir tā, ka KPV LV ir partija-viendienīte, kas iekļuvusi Saeimā, piekrāpjot vēlētāju.

"Pats Jānis Vitenbergs, spriežot pēc atsauksmēm, ir labs puisis. Taču ar to nepietiek! Iedomājieties: jums salūzis televizors, jums vajadzīgs meistars. Izvēloties speciālistu, jūs taču neņemsiet vērā principu "labs puisis"? Nav svarīgi vai viņam ir atbilstoša izglītība un darba pieredze?!

Kāda tad ir jaunā ekonomikas ministra kvalifikācija? Izglītība – gida diploms no Latvijas Kultūras koledžas 2005. gadā. Liepājas Pedagoģijas akadēmija, bakalaura grāds Tūrisma vadībā. Darba pieredze – pārdošanas menedžeris augļu un dārzeņu vairumtirdzniecības uzņēmumā.

Pēc koalīcijas loģikas – teicams kandidāts cīņā ar krīzi ekonomikā. Kā jums šķiet?" auditorijai apjautājās Dombrovskis.

Ziņu lente
0