Politika

Erdogans tiksies ar Eiropas Savienības un Eiropas Komisijas vadītājiem

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents tiksies ar Eiropas Savienības amatpersonām notiks, ņemot vērā situācijas pasliktināšanos uz Turcijas un Grieķijas robežas.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels un Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Laiena šodien Briselē tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Migrācijas krīze Eiropā pēdējā laikā no jauna saasinājusies: ņemot vērā nestabilo situāciju Sīrijā, Turcijas varasiestādes nolēmušas pavērt ceļu migrantiem uz Eiropu. Šī iemesla dēļ uz Turcijas un Grieķijas robežas plešas plašumā policijas konfrontācija ar migrantiem, kuri vēlas nokļūt Grieķijā.

Президент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган с мороженым во время посещения Международного авиакосмического салона МАКС-2019 - Sputnik Latvija
Politika
Rietumu mediji par Putina un Erdogana tikšanos: Krievija saņēmusi vēlamo

Šīs situācijas fonā Turcijas prezidents apmeklēs Briseli, lai apspriestu migrācijas un drošības jautājumus, kā arī krīzi Sīrijā.

Eiropas Padomes priekšsēdētājs un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja tiksies ar Turcijas prezidentu pirmdien, pl.18:00 Briselē, lai apspriestu jautājumus par ES un Turcijas attiecībām, ieskaitot migrāciju, drošību, stabilitāti reģionā un krīzi Sīrijā," informēja EP vadītāja preses sekretārs.

Pēc situācijas saasināšanās Idlibas pronvincē Sīrijā Turcija informēja, ka vairs nevar apturēt migrantu un bēgļu plūsmas. Valsts atvēra savas robežas ar ES. Pēc tam uz Grieķiju devās tūkstošiem migrantu. Robežu sargā simtiem policistu, piesaistītas Grieķijas armijas vienības.

Ceturtdien Turcijas prezidents tikās ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu, līderi apsprieda situācijas saasināšanos Idlibas provincē. Pēc tikšanās tika pieņemts kopīgs dokuments. Puses apstiprināja vēlmi saglabāt "Astanas formātu" un informēja par uguns pārtraukšanas režīma ieviešanu. Bez tam puses vienojās par kopīgām patruļām valsts nozīmes trases M4 rajonā – patlaban to kontrolē kaujinieki.

Ziņu lente
0