Politika

Donalds Tramps Ņujorkā apspriedīs ar Krieviju un Ķīnu bruņojuma kontroli

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš KF prezidents Vladimirs Putins ieteica organizēt ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu tikšanos.

RĪGA, 1. marts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka piedalīsies apspriedē ar Krieviju un Ķīnu. Tikšanās aizritēs Ņujorkā un būs veltīta bruņojuma kontrolei, vēsta RIA Novosti.

"Viņi ieradās pie manis, un viņi visi vēlas apspriest bruņojuma kontroli. Arī Ķīna un Krievija. Es domāju, no viņu puses ir ļoti saprātīgi to vēlēties, un ir ļoti saprātīgi to vēlēties no mūsu puses. Un mēs to darīsim (apspriedīsim – red.) Ņujorkā," Donalds Tramps apliecināja žurnālistiem.

Šādu informāciju viņš sniedza, jautāts par informāciju medijos, kas ziņoja par ASV līdera vēlmi tikties ar Krievijas, Ķīnas, Francijas un Lielbritānijas valstu vadītājiem šajā jautājumā.

Iepriekš KF prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā V Pasaules Holokausta piemiņas forumā ieteica organizēt ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu tikšanos un pavēstīja, ka Maskava plāno "ilgi nekavējoties, nosūtīt attiecīgos vēstījumus "piecnieka" līderiem. Vēlāk Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka ANO DP pastāvīgo locekļu "piecnieka" samits varētu notikt Ģenerālasamblejas jubilejas sesijā Ņujorkā septembrī, taču vienošanās par to vēl nav panākta. Iepriekš februārī Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs paziņoja, ka ASV pieņēmušas darbam Krievijas prezidenta Vladimira Putina ierosinājumu par ANO DP pastāvīgo locekļu līderu tikšanos.

Ziņu lente
0