Politika

Ķīnas ārlietu ministrs: ASV rada draudus Ķīnai

© AP Photo / Andy Wong Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV dara visu iespējamo, lai vērstu spiedienu pret Ķīnas kompānijām, ievieš pret tām vienpusējas sankcijas un izmanto eksteritoriālo jurisdikciju, kas ierobežo Ķīnas attīstības tiesības.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Vašingtona pastāvīgi dēvē Pekinu par apdraudējuma faktoru, taču, novērtējot faktus, kļūst redzams, ka pašas Savienotās Valstis apdraud Ķīnu, norādīja valsts ārlietu ministrs Vans I, vēsta RIA Novosti.

"Ķīna pilnībā gatava sekot " pieciem mierīgas līdzāspastāvēšanas principiem" ar ASV, veidot un paplašināt stabilas ilgtermiņa draudzības un sadarbības attiecības. Tā ir Ķīnas apstiprinātā politika. Savukārt ASV, gluži pretēji, nepārtraukti vēršas ar spiedienu pret Ķīnu, jebkādos apstākļos kritizē un cenšas nomelnot Ķīnu. No pirmā acu uzmetiena kļūst skaidrs, kas rada draudus," politiķis teica intervijā aģentūrai Rueters, kas publicēta arī Ķīnas ĀM vietnē.

Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
ASV vēlas nopietni apspriest ar Krieviju un Ķīnu kodolieroču samazināšanu

Piemēram, atzīmēja Vans I, Ķīnas Tautas pārstāvju sapulce nekad nav pieņēmusi nekādus likumprojektus, kas skar ASV iekšpolitiku, savukārt Vašingtona izskatījusi un apstiprinājusi virkni dažādu likumu, kas rupji iejaucas Ķīnas iekšējās lietās.

Turklāt, piebilda ministrs, Ķīnas kara kuģi un lidmašīnas nekad nav demonstrējuši spēku ASV akvatorijas un gaisa telpas tuvumā, bet amerikāņi pastāvīgi sūta kuģus un aviāciju, lai "pažvadzinātu ieročus" pie Ķīnas sliekšņa.

Vans I minēja piemēru: Ķīna nekad nav ieviesusi sankcijas pret amerikāņu kompānijām un vienmēr atzinīgi vērtējusi viņu investīcijas, centusies nodrošināt labvēlīgu biznesa vidi. Savukārt ASV dara visu iespējamo, lai vērstu spiedienu pret Ķīnas kompānijām, ievieš pret tām vienpusējas sankcijas un izmanto eksteritoriālo jurisdikciju, kas ierobežo Ķīnas attīstības tiesības, konstatēja Ķīnas ārlietu ministrs.

Ziņu lente
0