Politika

Putins: kodolieroči zaudēs aktualitāti, taču Krievijai ir hiperskaņas bruņojums

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasМногоцелевой истребитель МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой "Кинжал"
Многоцелевой истребитель МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой Кинжал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Pentagons atzina, ka ASV būs spiestas panākt Krieviju perspektīvo hiperskaņas ieroču izstrādes jomā.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Ārvalstu eksperti cenšas panākt, lai kodolieroči reiz kļūtu neefektīvi un bezjēdzīgi, taču Krievijā jau parādījies hiperskaņas bruņojums, ceturtdien pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Iespējams, reiz kodolieroči nebūs paši efektīvākie vai zaudēs jēgu. Pie tā strādā vairāki eksperti ārvalstīs, lai padarītu koldolieročus bezjēdzīgus to īpašniekiem," teica Putins, tiekoties ar darba grupu, kuras uzdevums ir Konstitūcijas grozījumu piedāvājumu sagatavošana, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Viņš atzīmēja, ka pretraķešu aizsardzības sistēmas mērķis ir "atslēgt" Krievijas kodolieroču potenciālu, tomēr hiperskaņas ieroču parādīšanās Krievijā šos centienus ir padarījusi nevērtīgus.

Cтратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-160 Александр Новиков - Sputnik Latvija
Viedoklis
Stabilitātes ierocis: Krievija atjaunojusi stratēģisko bumbvedēju Tu-160M ražošanu

"Kad mums parādījās hiperskaņas ieroči, kļuva bezjēdzīgi viņu mēģinājumi to paveikt un bezjēdzīgi viņu izdevumi vairāku miljardu apjomā," akcentēja Putins.

Iepriekš ASV aizsardzības ministrs Marks Espers atzina, ka valsts būs spiesta panākt Krieviju hiperskaņas ieroču jomā, pie tam atzīmēja, ka "lietā tiek likts katrs dolārs".

Patlaban Krievijas Bruņoto spēku rīcībā ir stratēģiskie raķešu kompleksi, kas aprīkoti ar hiperskaņas planējošo spārnoto kaujas bloku "Avangard".

Bruņojumā iekļautas arī aviācijas bāzes hiperskaņas raķetes "Kinžal", kuru pārnēsāšanai tiek izmantots daudzfunkcionālais iznīcinātājs MiG-31. 

Ziņu lente
0