Politika

Rinkēvičs kaunina uzņēmējus: ja neļauj strādāt ar Krieviju, ejiet uz Baltkrieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmēji Latvijā sūdzas par to, ka viņiem neļauj strādāt ar Krieviju, taču, kad viņiem piedāvā Baltkrieviju, izrādās, viņi nav gatavi, sūkstījās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atklājis savus plānus 2020.gadam, vēsta Mixnews.lv.

Politiķis pavēstīja, ka plāno pievērst lielāku uzmanību ekonomiskajai diplomātijai. Šajā jomā iekļauta arī atbalsts IT un modernu tehnoloģiju nozarē strādājošajiem uzņēmumiem vizītēm citās valstīs.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Rokas nost no vietēja biznesa! VID represijas iedzinušas stūrī Latvijas uzņēmējus

Cita starpā plānots pievērsties Āfrikai un valstīm, par ko interesējas Latvijas uzņēmēji, kuri pārstāv nozares ar augstu pievienoto vērtību.

Tāpat Rinkēvičs atzīmēja, ka tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko Minskā bija viens no tādiem ekonomiskās diplomātikas soļiem, un viņam šķiet dīvaini, ka Latvijas uzņēmēji, kuri ilgus gadus sūdzas par to, ka Latvijas valdība neļauj viņiem strādāt ar Krieviju, nav gatavi sadarboties ar Baltkrieviju.

Latvijas ārlietu ministrs atgādināja, ka Baltkrievijai ir konkrēti piedāvājumi naftas tranzīta jomā, taču Latvijas bizness neizmanto iespējas laikā, kad citas ostas ir gatavas darbam.

Šajā kontekstā politiķis piezīmēja, ka vietējie uzņēmēji savu neprasmi īstenot biznesa politiku aizbildina ar diplomātijas, ģeopolitikas un divpusējo attiecību problēmām.

"Šis ir jautājums biznesa videi, ko un kā viņi grib, vai ir gatavi pārveidoties. Ja nē, tad varbūt jābeidz izlikties, ka veiksmīgai uzņēmējdarbībai traucē visas pasaules nelaimes, tostarp ģeopolitiskās, un godīgi jāpasaka, ka viņiem ir problēmas ar biznesa modeli," norādīja ministrs.

Atgādināsim, ka Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš savas vizītes laikā Baltkrievijā 16.janvārī atklāja, ka Latvja ir ieinteresēta transportēt naftu uz Baltkrieviju caur savām ostām un tā ir reāla nauda Latvijai. Politiķis atzīmēja, ka naftas pārsūknēšanas jautājums ir jānovērtē kompānijām, jo biznesam jābūt savstarpēji izdevīgam.

Arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits apgalvoja, ka Latvijai ir visa nepieciešamā infrastruktūra naftas pārsūknēšanai uz Baltkrieviju un atpakaļ. Pēc viņa vārdiem, jāapspriež tikai tehniskie noteikumi.

Vienlaikus paši uzņēmēji ir neapmierināti ar nodokļu un neiedomājamas birokrātijas slogu Latvijā, tāpēc nevis cenšas sakārtot biznesu valstī, viņi slēdz uzņēmumus vai pārvācas uz kaimiņvalstīm. Protams, šis jautājums Rinkēviču neskar, tomēr interesanti, ko Latvijas varasvīri ir gatavi apsūdzēt par tādu nepatīkamu situāciju.

Ziņu lente
0