Politika

Politologs par krīzi Rīgas domē: pie visa vainīgs ir Ušakovs

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētas pašvaldības krīzei ir vainīgais – bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs, uzskata politologs Filips Rajevskis.

RĪGA, 24. janvāris – Sputnik. Nebeidzamā krīze Rīgas domē ir bijušā galvaspilsētas mēra Nila Ušakova vaina, paziņoja politologs Filips Rajevskis Latvijas Televīzijas rīta ēterā.

Vakar kļuva zināms, pa partijai "Saskaņa" atkārtoti izdevies savākt nepieciešamos 20 parakstus, lai iniciētu Rīgas mēra Oļega Burova atbrīvošanu no amata. Pie tam Rīgas domes "Saskaņas" frakcija paziņoja, ka neatbalstīs pašvaldības budžetu 2020. gadam, kamēr mēra krēslā turpinās sēdēt Burovs.

"Vēlēšanas ir neizbēgamas, un šis tikai pamato šī lēmuma nepieciešamību parlamentā. Ir janvāra beigas un viņi saka, ka Latvijas lielākajā pilsētā budžeta nav un nebūs. Tas nav normāli, tā nav rīcībspēja," paziņoja politologs.

Pēc viņa sacītā, notikumi, kuri izvēršas Rīgas domē, jau ir priekšvēlēšanu kampaņas starts, savukārt politiskie spēki ne tik daudz cīnās par varu, cik cenšas paziņot sabiedrībai par sevi priekšvēlēšanu arēnā.

Вице-мэр Риги Вадим Баранник у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Politika
Baraņņiks: atlaist no amata mēru nenozīmē atrisināt Rīgas problēmas

"Šis process, ko mēs redzam, tā nav cīņa par varu. Tā vara viņiem ir vajadzīga kādu īstermiņa bāzes problēmu risināšanai. Šis process ir komunikācija ar vēlētāju, lai sevi iezīmētu priekšvēlēšanu laukā," uzskata Rajevskis.

Viņš ir pārliecināts, ka pašvaldības krīzei ir vainīgais, un tas ir bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš bija pie varas 10 gadus un dēvēja sevi par "Rīgas saimnieku".

"Nu slikts saimnieks," atzīmēja Rajevskis.

Viņš atzina, ka, neraugoties uz to, ko darīja Ušakovs, viņam vienmēr būs lojāli piekritēji. Taču ir arī tie, kas spriež pēc darbiem.

Pēc Rajevska domām, bijušā mēra atbalstītāji vienmēr būs un nekur neliksies. Jautājums ir vienīgi tajā, vai ar viņiem pietiks, lai "Saskaņa" atkal kļūst par dominējošo spēku Rīgas domē, kas diez vai ir iespējams.

Ziņu lente
0