Politika

Baraņņiks: atlaist no amata mēru nenozīmē atrisināt Rīgas problēmas

© Sputnik / Sergey MelkonovВице-мэр Риги Вадим Баранник у памятника Свободы в День Лачплесиса
Вице-мэр Риги Вадим Баранник у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" jaunajai iniciatīvai nav jāskar tikai Rīgas mēra Oļega Burova atlaišana no amata, ir nepieciešamas kompleksas pārrunas Rīgas domes darba perspektīvām, paziņoja neatkarīgais deputāts Vadims Baraņņiks.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Rīgas domes deputāts no partijas "Saskaņa" Jānis Ločmelis paziņoja, ka negrasās parakstīt atkārtotu savas frakcijas aicinājumu par neuzticības izteikšanu Rīgas mēram Oļegam Burovam. Iepriekš viņš padarīja par nederīgu analoģisku aicinājumu, atsaucot savu parakstu – vienu no 20 nepieciešamajiem pašvaldības ārkārtas sēdes sasaukšanai.

Šādos jautājumos jāveic kompleksas pārrunas – ne tikai par pašreizējiem lēmumiem, bet arī par nākotni, taču šādas pārrunas domē pagaidām neviens nerosina, paziņoja Sputnik Latvija bijušais Rīgas vicemērs, neatkarīgais deputāts Vadims Baraņņiks.

Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Politika
Sava veida carisms: Baraņņiks par to, kādēļ viņu atbrīvoja no amata un kas valdīs Rīgā

"Manuprāt, Burova darba stils ir absolūti nepieņemams, viņa dēļ radusies liela daļa problēmu, kurās iestigusi Rīgas dome. Esmu noskaņots atbalstīt viņa atstādināšanu… Taču vienkārši atstādināt pilsētas mēru nenozīmē atrisināt pilsētas problēmas. Gribētos redzēt skaidru pozīciju, kā "Saskaņa" saprot turpmāko darbu. Mēs gaidām no "Saskaņas" konkrētus piedāvājumus ne tikai saistībā ar parakstu vākšanu par Burova atstādināšanu, bet arī par turpmākā darba perspektīvām. Jautājumi var tikt atrisināti tikai kompleksā," paziņoja Baraņņiks.

Iepriekš "Saskaņas" deputāts Sandris Bergmanis paziņoja, ka frakcija sākusi atkārtoti vākt parakstus ierosinājuma izteikt neuzticību mēram. Bijušie Rīga vicemēri Anna Vladova un Druvis Kleins janvāra sākumā savāca parakstus prasībai izskatīt jautājumu par Burova atlaišanu no amata. Frakcija "Gods kalpot Rīgai" 13. janvārī nolēma, ka Burovam ir jāsaglabā sava vieta krēslā, savukārt vēl pēc trim dienām mēra atstādināšanas iniciatori zaudēja savus amatus.

Ziņu lente
0