Politika

Jānis Ločmelis neatbalstīs otro "Saskaņas" mēģinājumu atlaist no amata Burovu

© Sputnik / Сергей МелконовОткрытие аллеи имени Валентина Пикуля в Болдерае
Открытие аллеи имени Валентина Пикуля в Болдерае  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dumpīgais Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis neatbalstīs jauno "Saskaņas" mēģinājumu atbrīvoties no mēra – lai viņš līdz tam pieņem budžetu.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis "Saskaņa" neplāno mainīt savu lēmumu un parakstīties par Rīgas mēra Oļega Burova ("Gods kalpot Rīgai", GKR) atbrīvošanu no amata, paziņoja viņš raidījumam TV3 Ziņas.

Pirms divām nedēļām Rīgas domes deputāti no "Saskaņas" un bloka "Rīgai!" savāca 20 parakstus, kas ir nepieciešami domes sēdes sasaukšanai, kurā varēja tikt izskatīts jautājums par neuzticības izteikšanu mēram. Taču 20. janvārī domes kanceleja saņēma Ločmeļa iesniegumu par to, ka viņš atsauc savu parakstu zem iesnieguma. Rezultātā mērs pagaidām saglabā savu amatu.

Ločmelis paskaidroja, ka mainījis savu lēmumu tad, kad amatus zaudēja vicemēri Anna Vladova ("Saskaņa") un Druvis Kleins (bloks "Rīgai!"). Ločmeļa galvenā motivācija paraksta atsaukšanai par mēra demisiju bija tas, ka, pēc viņa domām, Burovam ir jāpieņem galvaspilsētas budžets.

Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
"Netur nervi": Burovs nav izpratis Ušakova izteikumus par pornoaktrisēm un čemodāniem

Tāpat viņš noliedza opozīcijas deputātu versiju par to, ka viņš atsauc savu parakstu, lai nezaudētu amatu "Rīgas siltums" padomē, paziņojot, ka strādā padomē jau sen un nekādas kadru izmaiņas kompānijā netiek plānotas.

"Saskaņa" iniciējusi atkārtotu parakstu vākšanu par Burova atlaišanu no amata, taču Ločmelis šo ierosinājumu neparakstīs.

Latvijas Saeima pērnā gada beigās pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu "Par Rīgas domes atlaišanu", otrais dokumenta lasījums notiks februārī. Ar iniciatīvu par galvaspilsētas pašvaldības atlaišanu uzstājās Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Iemesla kārtā tika nosaukta Rīgas domes nespēja pārvaldīt atkritumu apsaimniekošanu.

Ziņu lente
0