Politika

Eksperts: Rietumiem zināms, kas ir galvenais miera iniciators Lībijā

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЛивия. Город Триполи.
Ливия. Город Триполи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konferencē Berlīnē Emanuels Makrons un Angela Merkele "pazaudēja" Vladimiru Putinu, vēsta mediji. Eksperts Vladimirs Orlovs radio Sputnik ēterā pastāstīja, ka rietumvalstu līderi vērtē Krievijas centienus panākt miera iestāšanos Lībijā.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons bija apjukuši, kad Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins aizkavējās pirms fotografēšanās ceremonijas konferencē Berlīnē, kas bija veltīta situācijai Lībijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sputnik Francija.

Video ierakstā redzams, kā Merkele un Makrons kopā ar citiem samita dalībniekiem gatavojās protokolā paredzētajai fotosesijai, taču Vācijas kanclere apjautājās ANO ģenerālsekretāram Antoniu Guterešam, kur ir Vladimirs Putins – Krievijas prezidentam vajadzēja stāvēt viņiem līdzās fotografēšanās laikā.

Pēc mirkļa Krievijas līderis ieradās telpā, viņu apsveicināja Makrons, bet Merkele parādīja, kur nostāties.

Berlīnē aizritēja starptautiskā konference situācijas noregulēšanai Lībijā. Pārrunās līdz ar Putinu, Merkeli, Makronu, Guterrešu piedalījās arī Lielbritānijas, Ēģiptes, Turcijas līderi, EK vadītāja un citu starptautisko organizāciju pārstāvji.

Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Latvija
Politika
Starptautiskā konference Berlīnē noslēgusies: par ko panākta vienošanās

Pieņemts dokuments, kas paredz humanitāro problēmu risināšanu Lībijā, kā arī pieņemts lēmums izveidot militāro komiteju stabila pamiera veicināšanai.

Militāri politiskās žurnālistikas centra eksperts Vladimirs Orlovs radio Sputnik ēterā pauda viedokli, ka Rietumi augstu novērtē Krievijas centienus panākt mieru Lībijā.

"Patiešām, patlaban Krievija ir viena no galvenajām valstīm, kas cenšas panākt mieru Lībijā. Pēc haosa, ko šajā valstī ienesa ASV līdz ar rietumu koalīciju, kas faktiski ierāva valsti asiņainā pilsoņu karā, Krievija šodien sēdina pie parrunu galda dažādas politiskās un militārās konflikta puses. Gan konference Maskavā, gan samits Berlīnē ar nozīmīgu, pēc būtības, vadošo Krievijas lomu, parādīja, ka patlaban mūsu valsts ir galvenais miera procesa iniciators. Principā, Krievijai izdevies panākt to, pie kā Rietumi agrāk netiecās un kam pretojās ASV – konfliktējošo pušu tiešās parrunas," uzsvēra Vladimirs Orlovs.

Samits Berlīnē notika pēc Lībijā konfliktējošo pušu pārrunām Maskavā, kurās piedalījās KF un Turcijas pārstāvji. Informēts avots no Lībijas atklāja, ka Lībijas nacionālās armijas komandieris Halifs Haftars pameta Maskavu, neparakstījis pamiera vienošanos ar Faieza Saradža valdību. Vēlāk, pēc mediju datiem, Haftars paziņoja, ka ir gatavs pamieram, ja tiks izpildīti viņa noteikumi.

LNA komandieris nosūtīja vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā pateicās par centieniem panākt mieru un stabilitāti Lībijā.

Ziņu lente
0