Politika

Dombrava populāri izskaidro, kādēļ Rīgas dome ir jāatlaiž

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdziniekiem nevajadzētu turēties pie esošā Rīgas domes sasaukuma, jo neko labu šie deputāti nav izdarījuši, populāri izskaidroja Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Rīgas iedzīvotājiem nav pamata nožēlot Rīgas domes atlaišanu, uzskata Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava, vēsta Bb.lv.

Янис Домбрава со своей невестой - Sputnik Latvija
Politika
Latvija dalās bagātajos, nabagajos un krievos: Dombrava nobažījies par valsts nākotni

Viņaprāt, dome vienkārši ir jāatlaiž, un tam ir daudz iemeslu. Tostarp šim sasaukumam nav izdevies atrisināt daudzas problēmas 10 gadu vadības laikā.

Pagalmi nav savesti kārtībā, mājas nav nosiltinātas, ceļi ir sliktā stāvoklī, mājokļu īres tirgū nekārtība, un arī sajusties droši var nebūt ne katrā Rīgas rajonā.

Kādēļ tad Rīgas iedzīvotāji nevēlas neko mainīt? Šādu jautājumu uzdod Dombrava. Un pats arī atbild – vienkārši cilvēki neko labāku nav redzējuši.

Latvijas valdība iepriekš pirmajā lasījumā atbalstīja lēmuma projektu par Rīgas domes atlaišanu un noteica, ka ārkārtas vēlēšanām ir jānotiek divus mēnešus pēc attiecīga lēmuma pieņemšanas Saeimā.

Otrais likumprojekta "Par Rīgas domes atlaišanu" lasījums ieplānots 2020. gada 16. janvārī.

Turklāt Saeima pieņēmusi likuma grozījumus, saskaņā ar kuriem Rīgas domi varēs ievēlēt uz vairāk nekā piecus gadus ilgu termiņu gadījumā, ja tuvākajā laikā notiks ārkārtas vēlēšanas. Šis likumprojekts izraisīja asas debates, jo tas tika iekļauts darba dienas kārtībā, neraugoties uz to, ka atbildīgā komisija neatbalstīja tā virzīšanu.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Latvijas valdība atbalstīja Rīgas domes atlaišanu

Atgādināsim, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce nolēma atlaist Rīgas domi, pamatojot savu lēmumu ar to, ka pašvaldībā nespēj atrisināt atkritumu problēmu Rīgā. Taču daudzi politiķi uzskata, ka tas ir tikai un vienīgi politisks lēmums.

Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs norādīja, ka problēmas ar atkritumiem ir arī Briselē, kur viņš šobrīd strādā Eiropas Parlamentā, taču tur valsts varasiestādes neuzskata sevi par tiesīgām izdarīt spiedienu uz iedzīvotāju ievēlētām pilsētas varasiestādēm saimnieciska rakstura jautājumu dēļ.

Ziņu lente
0