Politika

Pūce: aizejošajā gadā Rīgas domi neizdosies atlaist

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeima varētu doties Ziemassvētku brīvlaikā, nepagūstot izskatīt likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu – tajā sākumā ir jāveic labojumi.

RĪGA, 17. decembris – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce necer, ka likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu Saeima visos lasījumos pieņems vēl šajā gadā, vēsta BB.lv.

Iepriekš Valsts kancelejas Juridiskais departaments paziņoja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajā likumprojektā par Rīgas domes atlaišanu trūkst atbilstošas juridiskas argumentācijas.

Pēc koalīcijas partiju sēdes ministrs paziņoja žurnālistiem, ka ministrijas pārstāvji konsultējās ar Valsts kancelejas juristiem, lai precizētu anotāciju un novērstu trūkumus.. plānots, ka Saeima varētu apspriest jautājumu par likumprojekta iesniegšanu parlamenta komisiju izskatīšanai ārkārtas sēdē trešdien, 18. decembrī.

Здание городской думы Вентспилса - Sputnik Latvija
"Jaunie konservatori" palūdza Pūcem atlaist Ventspils domi
"Nesagaidu, ka šī gada laikā likumprojekts tiks izskatīts pilnībā," pateica Pūce.

Plānots, ka pirmstermiņa galvaspilsētas domes vēlēšanas varētu notikt divu mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par tās atlaišanu. Ja sākumā bija plānots, ka vēlēšanas varētu notikt 29. februārī, tad tagad tiek izskatīta to rīkošanas iespēja martā.

Savukārt premjerministrs Krišjānis Kariņš atgādināja, ka valdība divas reizes bijusi spiesta pieņemt lēmumu par ārkārtas stāvokļa ieviešanu galvaspilsētā un tā termiņa pagarināšanu, jo Rīgas dome nav spējīga nodrošināt "tik elementāru lietu, kā atkritumu apsaimniekošana".

"Izskatās, ka Rīgas domē aizvien ir grūtības sanākt kvorumā uz domes sēdēm, komitejas sēdēm, un maz kas liecina, ka Rīgas dome patlaban būtu rīkoties spējīga," uzsvēra valdības vadītājs.

Rīgas domes deputāti 16. decembra sēdē jau otro reizi centās izskatīt budžeta prasības no Pilsētas īpašumu departamenta puses, jo pagājušajā nedēļā kvoruma trūkuma dēļ tas nebija izdevies. Taču pēc diskusijas opozīcija un neatkarīgie deputāti pameta sēžu zāli, kā dēļ atkal nepietika kvoruma lēmuma pieņemšanai.

Ziņu lente
0