Politika

Eksperts par Makrona vēstuli Putinam: Eiropa nevēlas, lai vēsture atkārtojas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите "Группы двадцати"
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents reaģēja uz Krievijas līdera piedāvājumu saistībā ar INF līgumu, raksta mediji. Savas domas par Parīzes pozīciju radio Sputnik ēterā pauda eksperts Pāvels Tarusins.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons ir gatavs izskatīt Krievijas kolēģa Vladimira Putina piedāvājumu par moratorija ieviešanu vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu izvietošanai Eiropā. Par to raksta avīze Frankfurter Allgemeine, kas apgalvo, ka tās rīcībā ir Makrona vēstules teksts Putinam.

Kā jau iepriekš ziņoja Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Vladimirs Putins nosūtīja "Eiropas un Āzijas galveno valstu" vadītājiem vēstījumu par vidēja un mazāka darbības rādiusa raķetēm.

Avīze raksta, ka Francijas prezidents 23. oktobrī atbildēja uz vēstuli un solīja rūpīgi izpētīt Putina piedāvājumu, kā arī apspriest to divpusējā un daudzpusējos formātos.

Parīzes pozīcija ļauj cerēt uz turpmākām pārrunām, pārliecināts Maskavas Valsts universitātes Valsts pārvaldes fakultātes pasniedzējs Pāvels Tarusins. Viņš izteica savu viedokli radio Sputnik ēterā.

Президент Франции Эммануэль Макрон на зрительской трибуне перед полуфинальным матчем чемпионата мира по футболу между сборными Франции и Бельгии. - Sputnik Latvija
Poļu mediji nosaukuši Makronu par "Kremļa noderīgo idiotu"

"Makrons turpina savu izlīgšanas politiku ar Krieviju, uz uzticēšanās balstītu attiecību atjaunošanu, kas samazinātu bruņota konflikta rašanās varbūtību Eiropas teritorijā. Eiropa atceras pagājušā gadsimta 70. gadu beigu notikumus, kad Centrāleiropā un Rietumeiropā tika izvietotas mūsu raķetes "Pionieris" un amerikāņu "Peršingi", un tā nevēlas šo notikumu atkārtošanos. Turklāt Makronam ir ļoti neviennozīmīga attieksme pret NATO. Makrona pozīcija potenciāli ļauj atrast kaut kādas pārrunu platformas, lai neizvietotu jaunus bruņojuma veidus, neuzliktu slogu valstu budžetiem un nesamazinātu drošību Eiropā," uzskata Pāvels Tarusins.

Otrajā augustā spēku zaudēja Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līgums. Par iniciatoru kļuva ASV, tās apsūdzēja Krieviju vienošanās neievērošanā un gada sākumā paziņoja par nolūku izstāties no tā. Maskavā noliedza apsūdzības un izvirza atbildes pretenzijas saistībā ar līguma neizpildīšanu no Amerikas puses.

Ziņu lente
0