Politika

Liepiņa ieteikusi krieviem un latviešiem apvienoties pret politiķiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāti lidinās mākoņos un paši sev iegalvo, ka dara labu darbu, taču no tautas dusmām viņi bīstas, uzskata Linda Liepiņa.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem vajadzētu biežāk demonstrēt savu pilsonisko pozīciju, jo cilvēku protesti ir vienīgais, no kā politiķi patiešām bīstas, radio Baltkom ēterā konstatēja Saeimas neatkarīgā deputāte Linda Liepiņa.

"Mūsu politiķi ir pieraduši, ka var solīt un nepildīt, jo par to viņiem nekas nebūs. Tauta, būsim vienoti! Beigsim beidzot dalīties latviešos un krievos, parādīsim, ka mums tas nepatīk. Mums visiem nav vienalga, kas notiek mūsu valstī! Mums jebkādā ceļā jāpiedalās politiskajos procesos," teica Liepiņa.

Viņa piebilda, ka politiķi nevēlas tikties ar cilvēkiem aci pret aci.

"Esmu ievērojusi, ka Saeimas deputāti bīstas no tautas dusmām. Tie, kas solīja un savu vārdu nav turējuši, ielās neiziet. Mediķu iepriekšējā protesta laikā viņi ieradās darbā agrāk, lai netiktos ar cilvēkiem uz ielas. Viņi pat neiziet uz ielas pārtraukumos, jo tur viņi sastop reālus cilvēkus ar viņu dusmām. Viņiem nāksies atbildēt uz pūļa jautājumiem. Toties pārējo laiku deputāti lidinās mākoņos un paši sev iegalvo, ka dara labu darbu. Viņi mīt citā pasaulē un ar katru dienu aizvien vairāk attālinās no realitātes," paskaidroja deputāte.

Mediķi aicināja visus Latvijas iedzīvotājus, kuri atbalsta veselības aprūpes jautājumus un godīgu politiku, piedalīties protesta akcijā pie Saeimas 28.novembrī pl.11.00. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības valde šīsdienas sēdē apspriedīs iespējamo atbalstu šai protesta akcijai.

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
"Nekaunības kalngals": medaļa Saeimas deputātam aizkaitinājusi sociālos tīklus

Akciju organizē Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas Jauno ārstu asociācija un Latvijas Māsu asociācija, kā arī Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība.

Mediķi atgādināja, ka viena no vidēja termiņa budžeta politikas prioritātēm ir valsts cilvēkkapitāla palielināšana veselības nozarē. Lai to sasniegtu, jāpalielina veselības nozares finansējums. Šim nolūkam nepieciešams izvērtēt budžeta tēriņus vai palielināt budžeta deficītu, uzskata arodbiedrības.

Aizvadītajā nedēļā partiju apvienība "Attīstībai/Par!" ierosināja piešķirt mediķu algu palielināšanai nepieciešamos 60 miljonus eiro uz valsts parāda palielināšanas rēķina. Apvienības līderis Daniels Pavļuts atgādināja, ka Latvijai ir viens no mazākajiem budžeta deficītiem visu ES valstu vidū. Taču valdošā koalīcija lika saprast kolēģiem, ka budžets jau ir pieņemts un netiks pārskatīts.

Ziņu lente
0