Politika

Miljardieris Blumbergs iesaistījies ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā

© Yana PaskovaМайкл Рубенс Блумберг
Майкл Рубенс Блумберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no galvenajiem iemesliem, kuru dēļ Maikls Blumbergs nolēmis piedalīties vēlēšanās – vēlme stāties pretī republikānim Donaldam Trampam.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Miljardieris Maikls Blumbergs iesaistījies ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā un laidis klajā video ierakstu ar aicinājumu nobalsot par viņu, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ieprieks 77 gadus vecais Maikls Blumbergs iesniedzis dokumentus dalībai priekšvēlēšanās no ASV Dwemorātiskās partijas vairākos štatos, taču oficiālu informāciju par to nav sniedzis.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Baidens nosauca Trampu par nekam nederīgu prezidentu

Svētdien internetā un vairākos telekanālos tika demonstrēts video ieraksts, kurā diktors īsiem vārdiem stāsta par Blumbergu un viņa sasniegumiem biznesā, kur viņš radījis tūkstošiem darba vietu, un Ņujorkas mēra postenī, ko viņš ieņēmis trīs pilnvaru termiņus no vietas, laikā no 2002. līdz 2013. gadam. Viens no galvenajiem motīviem, kuru dēļ miljardieris nolēmis piedalīties vēlēšanās, ir vēlme stāties pretī pašreizējam prezidentam – republikānim Donaldam Trampam.

Ieraksts noslēdzas ar vārdiem "Maiklu Blimbergu – prezidenta postenī!", pēc tam pats miljardieris norāda "Es esmu Maikls Blumbergs un apstiprinu šo paziņojumu" (ASV politiskajā reklāmā tradicionāla autorizācijas forma).

Demokrātisko priekšvēlēšanu uzvarētājs tiks apstiprināts 2020.gada vasarā. Viņš metīs izaicinājumu pašreizējam prezidentam Donaldam Trampam, kurš nolēmis balotēties otrajam termiņam. ASV prezidenta vispārējās vēlēšanas notiks 2020.gada 3.novembrī.

Ziņu lente
0