Politika

Piektā daļa parakstu par Saeimas atlaišanu jau ir savākta

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājiem bijis nepieciešams mazāk nekā nedēļa laika, lai savāktu 30 tūkstošus parakstu par Saeimas atlaišanu.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Savus parakstus par referenduma par 13. Saeimas atlaišanu atbalstīšanu portālā Latvija.lv mazāk nekā nedēļas laikā atstājuši vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku.

Aizritējušajā nedēļā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma piereģistrēt divas iniciatīvu grupas parakstu vākšanai par referenduma rīkošanu par Saeimas atlaišanu.

Lai sarīkotu referendumu par Saeimas atlaišanu, piedāvājuma autoriem 12 mēnešu laikā, sākot no šī gada 15. novembra, ir jāsavāc un jāiesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai ne mazāk kā desmitās daļas vēlētāju, jeb 154 865 cilvēku balsis.

© скриншот с сайта latvija.lvParaksti par Saeimas atsaukšanu
Piektā daļa parakstu par Saeimas atlaišanu jau ir savākta - Sputnik Latvija
Paraksti par Saeimas atsaukšanu

Parakstīties par referenduma rīkošanu varēs 12 mēnešu garumā dažādos veidos – portālā www.latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, pie pagasta vai pilsētas pašvaldības vadītāja.

Parakstu vākšana ilgs līdz 2020. gada 14. novembrim.

Голосование в Сейме Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Iedzīvotāji vētraini metušies "atlaist" Saeimu

Tāpat 28. novembrī, protesta akcijas dienā pie Saeimas, mediķu arodbiedrības iesniegs CVK savu pieteikumu par parakstu vākšanu par Saeimas atlaišanu. Arodbiedrības padomes vadītājs Valdis Keris paziņoja, ka parakstu vākšana, kuru iesāka citas iniciatīvu grupas, nekādā veidā netraucēs mediķiem.

"Tas, ka [parakstu vākšanas] process ir sācies, liecina tikai par lielu neapmierinātību, kas pārņēmusi iedzīvotājus, vērtējot 13. Saeimas darbu," paziņoja Keris.

Viņš piebilda, ka CVK ir tiesības pieņemt lēmumu par abu iniciatīvu apvienošanu vienā.

Ziņu lente
0