Politika

Latvija dalās bagātajos, nabagajos un krievos: Dombrava nobažījies par valsts nākotni

© Facebook / Nacionālā apvienībaЯнис Домбрава со своей невестой
Янис Домбрава со своей невестой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr nabagie latvieši ienīst bagātos un nolād esošo kārtību, "sarkanie", tā vien skaties, nāks pie varas un nodarīs ļaunu valstij, nobažījies Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Latvijas Republikas proklamēšanas dienu valsts sagaida sašķelta, paziņoja Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava un aptuveni ieskicēja grupas: bagātie, nabagie un krievi.

Профессор Санкт-Петербургского государственного университета, президент Российской ассоциации прибалтийских исследований Николай Межевич - Sputnik Latvija
Meževičs: Latvijai atlicis solis līdz fašistiskajai Vācijai, divi – līdz Pola Pota režīmam

"Viena sabiedrības daļa aktīvi parakstās par nesen ievēlētās Saeimas [atlaišanu], otra sauc pirmo par muļķiem un noderīgajiem idiotiem. Tomēr patiesībā tas parāda, cik ļoti sašķelta ir mūsu Latvija 101.dzimšanas dienā," raksta Dombrava savā lapā Facebook.

Politiķis uzskata: "Viena sabiedrības daļa reāli izjūt, ka viņi dzīvo labāk, nekā jebkad – ekonomika attīstās, uzņēmumiem rodas aizvien jaunas iespējas nopelnīt, algas pieaug un cilvēki var atļauties to, ko agrāk nevarēja. Tikmēr otra sabiedrības daļa saskaras ar grūtībām nomaksāt kredītus, rēķinus par īri un komunālajiem pakalpojumiem. Aizvadīto gadu laikā viņu ienākumi nav pieauguši, bet dzīves dārdzība gan."

"Ir tikai pamatoti, ka šī otrā sabiedrības daļa izjūt naidu un dusmas pret esošo lietu kārtību. Šai situācijā man gribētos redzēt, ka latvietis latvieti sauc par muļķi vai bezsmadzeņu idiotiem, bet kopīgi meklētu risinājumus, lai mēs visi savā valstī varētu dzīvot labi," sprieda politiķis.

Taču visvairāk viņam raizes dara trešā Latvijas iedzīvotāju grupa, kas šeit bijusi 1918. gadā un palikusi 2019.gadā. Viņus Dombrava nosacīti dēvē par "sarkanajiem" un šajā grupā ieskaita partiju "Saskaņa", Latvijas Krievu savienību un, kā viņš izteicās "citas marginālas sarkano grupas".

"Atšķirībā no citiem šie cilvēki nekad nav gribējuši, lai Latvija būtu neatkarīga valsts. Viņi ir darījuši visu iespējamo, lai kaitētu Latvijai," paziņoja Dombrava.

Viņš klāsta, ka šie cilvēki "izliekas aizstāvam sabiedrību, bet viņu patiesā vēlme ir iespējami vairāk kaitēt Latvijai. Ideālā variantā kopā ar "neatkarīgajiem" deputātiem".

Президент Эгилс Левитс подписывает книгу у памятника Свободы в День провозглашения Латвийской Республики - Sputnik Latvija
Latvijai – 101: kā noritēja svētku pasākumi Rīgā

Savu vēstījumu politiķis noslēdza ar novēlējumu, lai Latvijai piemistu senču gudrība, pateicoties, kurai latvieši ieguva savu valsti un brīvību.

Jānis Dombrava ir pazīstams ar savu naidīgo attieksmi pret Latvijā dzīvojošajiem krievvalodīgajiem un dalību Waffen SS leģionāru gājienos. Viņš iebilst pret migrantiem un viesstrādniekiem, ilgojas nojaukt pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem un regulāri apkaro vietējās kebabnīcas.

Politologs Vadims Gilis iepriekš vērtēja, ka "Dombravas ksenofobija kāpj pāri malām". "Šim darbonim ir vienalga – kebabnīca vai Uzvaras piemineklis. Tā ir tāda akmens laikmeta ideoloģija – viss nelatviskais Dombravam šķiet nāvīgs," konstatēja Gilis.

Ziņu lente
0