Politika

Krištopāns: Latvijas varasvīri nedraudzējas ar galvu, ja neuzskata tranzītu par prioritāti

© Sputnik / Sergey MelkonovБывший премьер-министр Латвии Вилис Криштопанс со спутницей
Бывший премьер-министр Латвии Вилис Криштопанс со спутницей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vadība pašos pamatos iznīcina visas valsts iespējas nopelnīt: padzen nerezidentus, slēdz uzturēšanās atļauju programmu, tranzītu vairs neuzskata par prioritāru, norādīja valsts ekspremjers Vilis Krištopāns.

RĪGA, 24.oktobris – Sputnik. Valdības budžeta politikas mērķis ir tuvināt Latviju Skandināvijas valstu labklājības modelim, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē, kas sākusi nākamā gada budžeta projekta un ar to saistīto likumprojektu izvērtēšanu.

"Es uzskatu, ka esam atpalikuši uz visiem laikiem (no Skandināvijas valstīm ekonomiskās attīstības līmeņa ziņā). Starpība ir milzīga: Latvijas budžets sastāda 10 miljardus eiro, Somijas budžets drīz sasniegs 90 miljardus. Deviņreiz vairāk! Bet iedzīvotāju ir tikai divreiz vairāk. Zviedrijas budžets, šķiet, 17 reizes pārsniedz Latvijas budžetu. Tas nav salīdzināms," konstatēja Krištopāns intervijā Sputnik Latvija.

Заполнение налоговой декларации - Sputnik Latvija
Kariņš apsolījis iedzīvotājiem nesāpīgu nodokļu palielināšanu

Pēc ekspremjera domām, vienīgais variants Latvijai pietuvotiews Skandināvijas valsts budžeta rādītājiem – ekonomikas attīstība, sākot ar nerezidentu piesaisti, uzturēšanās atļauju izsniegšanu utt.

"Diemžēl notiek pretējais, izskan ziņas, ka Latvija nekad nebūs finanšu centrs, ka tranzīts nav mūsu prioritāte, ka uzturēšanās atļauju programma nav vajadzīga. Īsti murgi," teica Krištopāns.

Viņš atgādināja, ka pie Latvijas ekonomikas pašreizējā neapskaušamā stāvokļa vainojama valdība.

"Ir tāds sakāmvārds: labāk ar gudru pazaudēt, nekā ar muļķi atrast. Visi, kas pie mums sēž parlamentā, kas stāv pie varas stūres, nedraudzējas ar galvu. Latvijā vienkārši tiek iznīdētas visas iespējas un priekšrocības. Nezinu, vai viņi to saprot... Laikam jau cilvēki nesaprot, ko dara," secināja Krištopāns.

Криштопанс: власти Латвии не дружат с головой, раз транзит и ВНЖ им не приоритеты
Ziņu lente
0