Politika

Vai Georga lentītes tiks aizliegtas? Kaimiņš atbalsta, Liepiņa iebilst

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē turpinājās strīds par Georga lentītes iespējamo aizliegšanu Latvijā.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Saeimā turpinās diskusija par ierosinājumu aizliegt Georga lentīšu izmantošanu publiskos un svētku pasākumos, gājienos un piketos, vēsta Skaties.lv.

Atbilstošos grozījumus likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" iesnieguši Nacionālās apvienības deputāti. Patlaban tos izskata Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Komisijas sēdē grozījumu autori norādīja, ka Georga lentīte šodien simbolizējot Latvijai naidīgu totalitāro ideoloģiju.

"Kopš 2005. gada Putina režīms šīs lentes izmanto savā propagandā kā simbolu Krievijas varenībai. Mūsdienās Latviju vairāk apdraud ne padomju un nacistu simbolika, bet drīzāk šī neoimperiālistiskā Krievijas ideoloģija ar vienu no tās simboliem – Georga lentēm," klāstīja deputāts Jānis Iesalnieks (NA).

Акция Русского союза Латвии в защиту памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Deputāts par Georga lentes aizliegšanu: nacionālisti pašapliecinās uz krievu rēķina

Aizliegumu atbalstīja arī komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

"Es atbalstu šāda veida aizliegumu Georga lentēm gan pie mašīnu spoguļiem, antenām, utt. Tas ir mans personīgais viedoklis. Mans personīgais viedoklis," akcentēja politiķis.

Sēdes gaitā izskanēja arī pretēji viedokli.

"Faktiski jūs gribat sodīt cilvēkus par viņu pārliecību. Nevis par to, ko viņi dara, nevis par vardarbību vai kaut kādu terorismu, vai kaut ko citu, bet tieši par to, ko viņi uzskata," norādīja deputāts Boriss Cilevičs (Saskaņa).

"Jebkurš aizliegums radīs vēl lielāku vēlmi šiem cilvēkiem. Aizliegsim piketos, viņiem radīsies vēlme vēl lielāka Georga lentes piespraust pie mētelīša vai pie cepurītes, vai pie mašīnas, vai zeķes sāks valkāt tādā krāsā. Varbūt pat kaklasaites un varbūt pat žaketes," uzskata neatkarīgā deputāte Linda Liepiņa.

Iepriekš juristi ieteica izanalizēt likumprojektu no iespējamo vārda brīvības ierobežojumu viedokļa.


Ziņu lente
0