Politika

Baltais nams: ASV neatbalstīs Turcijas militāro operāciju Sīrijā

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildība par visiem pēdējo divu gadu laikā pēc ASV spēku veiktās teroristiskā grupējuma sakāves sagūstītajiem ISIS kaujiniekiem gulstas uz Turcijas pleciem.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. ASV neatbalstīs Turcijas militāro operāciju Sīrijas ziemeļos, amerikāņu spēki tajā nepiedalīsies, informēja Baltais nams pēc Donalda Trampa un Tajipa Erdogana tālruņa sarunas, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Turcija drīz sāks savu sen ieplānoto operāciju Sīrijas ziemeļos. ASV bruņotie spēki to neatbalstīs un operācijā nepiedalīsies; ASV spēki, kas uzvarēja vietējo ISIS (Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs aizliegts teroristiskais grupējums – red.) "kalifātu", vairs neuzturēsies tiešā tuvumā," informēja ASV prezidenta administrācija.

Новая волна мигрантов докатится до Балтии - Sputnik Latvija
Video
Erdogans piedraudējis Eiropai ar bēgļiem: jaunais vilnis sasniegs arī Baltiju

Baltais nams paziņoja, ka tagad atbildība par visiem pēdējo divu gadu laikā pēc ASV spēku veiktās teroristiskā grupējuma sakāves sagūstītajiem ISIS kaujiniekiem gulstas uz Turcijas pleciem.

Iepriekš Turcijas prezidents pavēstīja, ka valsts ir gatava īstenot operāciju Sīrijā – "iespējams, šodien, iespējams – rīt". Tās galvenais mērķis – attīrīt ar Turciju robežojošos Sīrijas teritoriju no Sīrijas kurdu pašaizsardzības spēkiem. Šajā rajonā plānots izveidot drošības zonas un bēgļus no Sīrijas, kuri patlaban uzturas Turcijā.

Sīrija iebilda pret tamlīdzīgām darbībām un pieprasīja visu ārvalstu  bruņoto spēku izvešanu no savas teritorijas. Pretējā gadījumā SAR varētu spert atbildes soļus. Sīrija uzskata, ka tiek rupji pārkāpta tās suverenitāte un teritoriālā vienotība, kā arī starptautisko tiesību principi.

Ziņu lente
0