Politika

Makrons: ES saskaņos viedokli Brexit jautājumā līdz nedēļas beigām

© AP Photo / Gustavo GarelloПрезидент Франции Эммануэль Макрон
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents informēja, ka pārrunas turpināsies tuvākajā laikā, lai novērtētu, vai iespējama vienošanās par Brexit, ņemot vērā ES normatīvos aktus.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons telefona sarunā ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu informēja, ka Eiropas Savienība novērtēs iespēju panākt ar Londonu vienošanos par Brexit līdz nedēļas beigām, pavēstīja aģentūra France Press, atsaucoties uz Elizejas pils sniegto informāciju.

Makrons paziņojis, ka "pārrunas noteikti jāturpina tuvākajās dienās ar (ES galvenā pārrunu vadītāja Brexit jautājumā Mišela Barnjē – red.) komandas dalību, lai līdz nākamās nedēļas beigām (šonedēļ – red,) novērtētu, vai iespējama vienošanās, pie tam ņemot vērā ES normatīvos aktus".

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs uztraucies par tautiešiem Lielbritānijā

Patlaban jautājums par Brexit ir nonācis strupceļā: Lielbritānijas parlaments iebilst pret vienošanos ar ES tās pašreizējā redakcijā un vienlaikus kategoriski nepieņem bezvienošanās Brexit. ES atteikusies atsākt pārrunas un pārskatīt vienošanos. Vienlaikus premjers Boriss Džonsons uzstāj, ka valsts izstāsies no ES 31.oktobrī – ar vienošanos vai bez tās, vēsta Sputnik Batkrievija.

Parlamenta locekļi, bīstoties, ka Džonsons bez jebkādām pārrunām vienkārši izstāsies no ES bez vienošanās, steidzami apstiprināja likumprojektu, kas uzdod premjeram lūgt Brexit atlikšanu uz trim mēnešiem, ja līdz 19.oktobrim netiks panākta jauna vienošanās ar ES.

Piektdien advokāts Džo Moems publicēja valdības dokumentu, kurā teikts: ja noteikumi netiks ievēroti, premjers līdz 19.oktobrim nosūtīs vēstuli ES, kurā lūgs atlikt izstāšanos.

Ziņu lente
0