Politika

Demokrāti vēlas publiskot Trampa sarunas ar pasaules valstu līderiem

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Demokrātiskās partijas locekļi pieprasa publicēt arī ASV prezidenta tālruņa sarunas ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas pārstāvji vēlas panākt valsts prezidenta Donalda Trampa un pasaules valstu līderu telefona sarunu ierakstu publiskošanu, paziņoja Kongresa apakšpalātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Ādams Šifs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Jauns politiskās krīzes pavērsiens skandālā ap prezidenta Trampa iespējamo impīčmentu – to cenšas panākt demokrāti, apsūdzot Baltā nama saimnieku mēģinājumos vērst spiedienu pret Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski ar mērķi "nogremdēt" demokrātu galveno prezidenta kandidātu – Džo Baidenu.

Спецпредставитель США по Украине Курт Волкер, архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
ASV īpašais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers nolēmis atstāt savu amatu

"Man šķiet, šeit lielākoties nepieciešams nodrošināt Savienoto Valstu nacionālo drošību un paskatīties, vai prezidents ir kaitējis mūsu drošībai sarunās gan ar citiem pasaules līderiem, piemēram, ar Putinu, ar mērķi, kā viņam pašam šķita, gūt personīgu labumu savai kampaņai," pavēstīja Šifs.

Ja šo sarunu ieraksti glabājas tajā pašā slepenajā datorsistēmā un sperti soļi ar mērķi tos slēpt, demokrāti pacentīsies noskaidrot minēto sarunu saturu, apsolīja politiķis.

Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pauda cerību, ka ASV un Krievijas attiecībās situācija nenonāks līdz Donalda Trampa un Vladimira Putina sarunu publiskošanai.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot abu valstu vadītāju sarunu stenogrammu publikacijas iespējas, paziņoja, ka ir nepieklājīgi lasīt svešas vēstules, informēja RIA Novosti.

Президент США Дональд Трамп и бывший президент США Барак Обама на инаугурации - Sputnik Latvija
Politika
Tas smird! Latvija izrādās iesaistīta Trampa un Baidena skandālā

"Par telefona sarunu stenogrammām. Mamma, mani audzinādama, teica, ka lasīt svešas vēstules ir nepieklājīgi. Es tomēr esmu pieradis ņemt to vērā. Turklāt vēl tādu cilvēku vēstules, kurus viņu tautas ievēlējušas vadošos posteņos," viņš teikca preses konferencē pēc ANO Ģenerālasamblejas sesijas, jautāts par Krievijas un ASV prezidentu sarunu stenogrammu publikācijas iespēju.

Diplomāts piebilda, ka "ir tradīcijas, ir pieklājības normas, tostarp arī diplomātiskās, kas paredz noteiktu konfidencialitātes līmeni, kas paredz šo jautājumu saskaņošanu".

Ziņu lente
0