Politika

Zeļenskis pastāstīja par sarunas saturu ar Lavrovu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasБрифинг избранного президента Украины В. Зеленского
Брифинг избранного президента Украины В. Зеленского - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ukrainas prezidenta sacītā, Lavrovs pateica, ka vēlētos iepazīties, un cer, ka Donbasā tiks izbeigts bruņotais konflikts.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis detalizēti pastāstīja par savu sarunu ar KF ĀM vadītāju Sergeju Lavrovu ANO Ģenerālās Asamblejā, vēsta Sputnik Lietuva. Ukrainas līdera vārdus publicē avīze "Ukrainskaja pravda".

Zeļenskis precizēja, ka Krievijas ĀM vadītājs pienāca pie viņa, kad viņi stāvēja rindā.

"Lavrovs piegāja man klāt, pateica, ka vēlas iepazīties, un pateica: "Mēs ļoti vēlamies, lai Donbasā beidzas karš." Apsveica sakarā ar apmaiņu," padalījās Ukrainas līderis.

Телефон - Sputnik Latvija
Kurš šāva Donbasā: Putins aprunājās ar Zeļenski

Uz ko Zeļenskis atbildēja, ka tāpat vēlas izbeigt karu un apturēt asinsizliešanu Ukrainas teritorijā.

"Jā, lūdzu, mūsu puse, mēs darām visu, tā ir mūsu valsts, tā ir mūsu zeme. Ja jūs esat gatavi, izbeigsim karu? Atdosim mums mūsu teritorijas, apmainīsim cilvēkus. Es gribu apturēt mūsu cilvēku, mūsu karavīru, mūsu pilsoņu nogalināšanu," sacīja viņš.

Īsa Ukrainas prezidenta un Krievijas ĀM vadītāja tikšanās notika otrdien pieņemšanas laikā, ko organizēja ASV prezidents Donalds Tramps par godu Ģenerālās Asamblejas dalībvalstu vadītājiem. Pēc diplomātiskā avota Ņujorkā sacītā, Lavrova un Zeļenska saruna bijusi "absolūti lietišķa".

Maskavas un Kijevas attiecības saasinājās 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Ukrainā un Krimas pievienošanās Krievijas teritorijai. Rietumvalstis bieži nepamatoti apsūdz Krieviju par "iejaukšanos" kaimiņvalsts lietās, taču Maskava noliedz šāda veida paziņojumus.

Jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Zeļenskis veica pirmo telefonsarunu, kuras laikā apsprieda Ukrainas krīzes noregulēšanu, sakaru turpināšanas iespēju "Normandijas formātā", kā arī "Ukrainas jūrnieku atbrīvošanas" jautājumu. Saruna notika pēc Kijevas iniciatīvas.

Taču par abu līderu tikšanos pagaidām netiek runāts.

Ziņu lente
0