Politika

Politologs: valdības atkāpšanās budžeta strīdu dēļ nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovПортфель с бюджетом Латвии
Портфель с бюджетом Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā konservatīvā partija kavē budžeta pieņemšanu, lai izraisītu partneriem nestabilitātes izjūtu, uzskata politologs Filips Rajevskis.

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Valdībai, visticamāk, izdosies vienoties par nākamā gada budžetu un valdības atkāpšanās nebūs, uzskata politologs Filips Rajevskis, raksta BB.lv.

Pagājušajā nedēļā Latvijas valdība atlika ministriju nākamā gada finanšu prioritāšu jautājumu pēc tieslietu ministra Jāņa Bordāna (Jaunā konservatīvā partija, JKP) piedāvājuma. Pēc Bordāna sacītā, JKP ir savu uzstādījumi, kuri virzīti uz nabadzības un ēnu ekonomikas apkarošanu, izglītības atbalstu, transporta tīkla attīstību un tieslietu nozares pilnveidošanu, savukārt koalīcijas partneri šos piedāvājumus neatbalstīja.

Раймондс Рубловский  - Sputnik Latvija
Rublovskis: vislielākajā budžetā neatrada naudu ārstiem

Rajevskis uzskata, ka grūtības pārrunās bijušas praktiski neizbēgamas, ja atceras ļoti ilgo iepriekšējā budžeta apstiprināšanas procesu, kā arī solījumus, kuri tika doti pirms vēlēšanām.

"Apsolot vairāk nekā var izpildīt, sākas problēmas. No vienas puses, nevar teikt, ka kādai no partijām ir ļoti spoži reitingi. (…) Partneru ar vēlmi parādīt savas prioritātes un apliecināt darba augļus vēlētājiem ir daudz," pateica Rajevskis.

Viņš pieļauj, ka vilcināšanās ar budžetu tiek rīkota tamdēļ, lai izraisītu pārējiem partneriem nestabilitātes izjūtu un mēģinātu rast papildu argumentus, lai panāktu sev vēlamu rezultātu.

Taču Rajevskis ir pārliecināts, ka budžeta dēļ valdības atkāpšanās nenotiks, jo zaudējumi valdības atkāpšanās gadījumā partijām būs lielāki, nekā priekšrocības. Tomēr netiek izslēgts variants, ka kāda no partijām uz emociju viļņa izies no valdības sastāva.

Ziņu lente
0