Politika

Apetīte nāk ēdot: Turcija izvērtē iespējas iegādāties Krievijas Su-57

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время осмотра экспозиции Международного авиакосмического салона МАКС-2019
Президент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время осмотра экспозиции Международного авиакосмического салона МАКС-2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skandāls, kas izcēlās starp ASV un Turciju pēc Ankaras lēmuma iegādāties Krievijas zenītraķešu kompleksus S-400, nav nobiedējis Turcijas prezidentu – Redžeps Tajips Erdogans tagad izskata iespēju iegādāties arī Krievijā ražotos piektās paaudzes iznīcinātājus Su-57.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Turcija vēlas būt valsts, kas pati meklē sev tirgus, paziņoja republikas prezidents – Redžeps Tajips Erdogans, komentējot interesi, ko viņš demonstrējis par iespējām iegādāties Krievijas piektās paaudzes iznīcinātājus Su-57. Lidmašīnu iegāde Krievijā var kļūt par Ankaras atbildi pēc ASV lēmuma izslēgt to no F-35 ražošanas programmas, vēsta Sputnik Igaunija.

Erdogans informēja, ka Krievijā palikuši Turcijas ministriju pārstāvji, kuri strādā pie šī jautājuma.

"Pārrunas rit, un tās turpināsies. Pēc "MAKS-2019" Krievijā palika mūsu ministriju pārstāvji, kuri tur strādā. Mēs rīkosimies, noliekot uz pārrunu galda savus kreditēšanas un kopīgās ražošanas noteikumus," atklāja Erdogans žurnālistiem.

Erdogans paskaidroja: ja Vašingtona nemainīs viedokli par iznīcinātāju F-35 piegādēm Turcijai, Ankara būs spiesta "meklēt izeju no šīs situācijas."

Триумф для Турции - Sputnik Latvija
Video
Turcijas triumfs: kā notiek S-400 iekraušana

"Mums jāveic drošības pasākumi mūsu aizsardzības rūpniecības aspektā. No šī viedokļa jāizvērtē Krievijas lidmašīnas Su-35 un Su-57. Mēs vēlamies būt valsts, kas pati meklē sev tirgus," uzsvēra politiķis.

NATO nolēma nekomentēt Turcijas līdera paziņojumu un pāradresēja jautājumu Ankarai.

Otrdien, 27. augustā Redžeps Tajips Erdogans kopā ar Vladimiru Putinu apmeklēja starptautisko aviosalonu "MAKS-2019". Aplūkojot ekspozīciju, Turcijas līderis īpaši interesējās par iznīcinātājiem Su-35 un Su-57. Viņš apjautājās, vai Su-57 ir gatavs ekspluatācijai un vai to iespējams nopirkt. Uz abiem jautājumiem Krievijas prezidents atbildēja apstiprinoši.

Iepriekš vēstīts, ka Turcija, NATO dalībvalsts, pretēji ASV protestiem un draudiem, iegādājās Krievijas zenītraķešu kompleksus S-400. Rezultātā Vašingtona liedza Turcijai piedalīties amerikāņu iznīcinātāju F-35 ražošanas programmā. Turcijas ĀM šo lēmumu nosauca par vienpusēju un nelikumīgu soli.

Ziņu lente
0