Politika

Višinskis atteicies piedalīties Ukrainas un Krievijas ieslodzīto apmaiņā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСуд отпустил Кирилла Вышинского
Суд отпустил Кирилла Вышинского - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kirils Višinskis atteicies piedalīties Ukrainas un Krievijas aizturēto personu apmaiņā, jo uzskata sevi par nevainīgu.

RĪGA, 31. augusts – Sputnik. Aģentūras "RIA Novosti" galvenais redaktors Kirils Višinskis atrodas Ukrsinā un neplāno piedalīties Ukrainas un Krievijas ieslodzīto apmaiņā, paziņoja viņa advokāts Andrejs Domanskis.

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский на заседании Подольского районного суда Киева, 19 июля 2019 - Sputnik Latvija
Kirillu Višinski atbrīvoja no apcietinājuma

"Kirils atrodas Ukrainā... Savu viedokli apmaiņas jautājumā, ko paudis iepriekš, arī tiesā, viņš nav mainījis," advokāta teikto citēja Sputnik Baltkrievija.

Atgādināsim, ka trešdien Kijevas apelācijas tiesa nolēma atbrīvot Višinski no aresta ar vairākām prasībām: tagad viņam pēc pirmās prasības jāierodas tiesā, jāpaziņo par savas dzīves vai darba vietas maiņu, kā arī jāatturas no saziņas ar lieciniekiem.

Nākamā tiesas sēde, kurā tiks izskatīta Višinska lieta, ieplānota 16. septembrī.

"RIA Novosti" galvenais redaktors tika arestēts 2018. gada maijā un atradās ieslodzījumā gandrīz 470 dienas. Žurnālists tiek turēts aizdomās par atbalsta sniegšanu pašpasludinātajām Donbasa republikām un valsts nodevību. Maksimālais sods saskaņā ar šo pantu – brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.

Tiesa astoņas reizes pagarināja Kirilam Višinskim drošības līdzekli – arestu.

Par to, ka tiesa nav varējusi uzrādīt pārliecinošus Višinska vainas pierādījumus, vairākkārt informējusi Krievijas pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Tatjana Moskaļkova.

Плакат с портретом руководителя портала РИА Новости – Украина Кирилла Вышинского - Sputnik Latvija
"Viņš strādāja godīgi": EDSO aicina Kijevu atbrīvot Višinski

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka tā ir bezprecedenta situācija, un paziņoja: Višinskis arestēts par viņa tiešo profesionālo darbību, par žurnālista funkciju īstenošanu.

Maskava nosūtījusi Kijevai vairākas protesta notas ar prasību pārtraukt vardarbību pret preses pārstāvjiem.

Nopietnas bažas sakarā ar Kijevas soļiem pret "RIA Novosti Ukraina" mediju brīvības aspektā pauduši arī EDSO pārstāvji, tostarp – organizācijas ģenerālsekretārs Tomass Gremingers.

Ziņu lente
0