Politika

Politologs: Trampam nav izdevies iegūt Grenlandi ar "politisku uzmācību"

© Foto : из личного архива Михаила СмолинаПолитолог, кандидат исторических наук Михаил Смолин
Политолог, кандидат исторических наук Михаил Смолин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar savu paziņojumu par Grenlandes pirkšanu Tramps ir parādījis vēlmi piedalīties Arktikas sadalē, taču tamlīdzīgas metodes der tikai gaisa tricināšanai, ir pārliecināts politologs Mihails Smoļins.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atlicis tikšanos ar Dānijas premjerministri Meti Fredriksenu, ņemot vērā viņas atteikšanos apspriest pasaulē lielākās salas – Grenlandes – pārdošanu.

Мусор на севере - Sputnik Latvija
Grenlande aicina Dāniju atbrīvot salu no "amerikāņu atkritumiem"

"Dānija ir ļoti īpaša valsts ar fantastiskiem cilvēkiem, taču, ņemot vērā premjerministres Metes Fredriksenas komentārus par to, ka viņa nav ieinteresēta apspriest Grenlandes pārdošanu, es atlikšu uz citu laiku mūsu tikšanos, kas ieplānota pēc divām nedēļām," uzrakstīja Tramps savā lapā Twitter.

Trampam ir raksturīgas tamlīdzīgas spiediena metodes, taču bieži vien tās neko nedod, radio Sputnik ēterā konstatēja politologs, vēstures zinātņu kandidāts Mihails Smoļins.

"Acīmredzot, tā ir tradīcija, ko viņš paņēmis no biznesa. Kā redzam, politikā tamlīdzīga stratēģija bieži nedod nekādas dividendes... Savukārt viņa vēlmei iegūt Grenlandi ir acīmredzams mērķis – vēlme piedalīties Arktikas sadalē no ASV puses. Pagaidām ASV nerobežojas ar šo reģionu, un tām ir ļoti grūti ielīst šajā lietā," teica Smoļins.

Eksperts uzskata, ka ASV prezidenta paņēmieniem Dānijas gadījumā nav nekādu perspektīvu.

Гренландия - Sputnik Latvija
Dānijas premjere uzskata Trampa plānus nopirkt Grenlandi par joku

"Es uzskatu, ka tamlīdzīgs politiskais uzbrukums ne pie kā nevedīs, jo Dānijai nav iemesla ne par kādu naudu pārdot tik milzīgu salu. Tā ir Dānijas nākotne. Šeit Tramps neko nepanāks, tikai kārtējo reizi parādīs prasmju trūkumu politiskajos pasākumos, jo viņš, šķiet, vēl nekādi nespēj aptvert, ka tik atklāts spiediens netiek uztverts kā pamats darbībām. ASV vairs nav tā valsts, kas varētu ar tik bargiem pasākumiem panākt savus mērķus," uzsvēra Smoļins.

Aizvadītajā nedēļā ASV mediji pastāstīja, ka Tramps izvērtē iespēju nopirkt Grenlandi. Lielākā sala pasaulē ir Dānijas administratīvā vienība. Agrāk tā bija iekļauta Dānijas karalistes sastāvā kā kolonija un province. Mediji ziņoja, ka Tramps uzdevis Baltā nama juristiem veikt darījuma tiesisko ekspertīzi.

Ziņu lente
0