Politika

Partiju reitingi: "Saskaņa" joprojām ir vispopulārākā

© Sputnik / Sergey MelkonovЛидер партии "Согласие" Янис Урбанович
Лидер партии Согласие Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja vēlēšanas notiktu jūlijā, ne visas koalīcijas partijas tiktu Saeimā.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šomēnes, tad lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atdotu savas balsis "Saskaņai", "Jaunajai Vienotībai" un Zaļo un zemnieku savienībai, liecina Latvijas Televīzijas jūlija pirmajā pusē pasūtītās SKDS centra veiktās aptaujas rezultāti.

Vispopulārākā joprojām ir, un paliek "Saskaņa", kaut gan šī politiskā spēka reitings samazinās jau trešo mēnesi pēc kārtas – jūlijā par partiju nobalsot bija gatavi tikai 14,7% vēlētāju.

Vājākas kļūst arī otra populārākā politiskā spēka – "Jaunās Vienotības" – pozīcijas. Par to ir gatavi nobalsot 8,5% aptaujāto, par 2% mazāk nekā pirms mēneša.

Trešajā vietā ar 7,6% rezultātu ir opozīcijas Zaļo un zemnieku savienība. Tai seko Nacionālā apvienība ar 6,3%.

Samazinājies arī "Attīstībai/Par!" atbalsts. Par šo politisko spēku gatavi nobalsot 5,7% aptaujāto. Taču Jaunās konservatīvās partijas reitings ir pieaudzis – jūlijā par to bija gatavi nobalsot 5% vēlētāju.

Nedaudz pieaudzis arī Saeimā neiekļuvušo Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Krievu savienības reitings. Par tām bija gatavi nobalsot attiecīgi 3,6% un 2,3% respondentu.

"Progresīvajiem", kuri arī neiekļuva Saeimā, šomēnes reitings sastādīja 2,1%. Desmitajā vietā ierindojusies koalīcijas partijas "Kam pieder valsts" (KPV LV) – to ir gatavi atbalstīt 1,6% aptaujāto.

Pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri apgalvo, ka vēlēšanās nepiedalīsies, – jūlijā šādu atbildi sniedza 19,9% aptaujāto. Par to, ka nezina, par ko balsot, paziņoja 22,2% vēlētāju.

Ziņu lente
0