Politika

Amerikāņu mediji: krievus vajag nobiedēt un iekarot viņu uzticību

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдат американской армии
Солдат американской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji iepazīstinājuši ar savu variantu, kā uzlabot ASV un Krievijas attiecības – vispirms nobiedēt, bet pēc tam – iekarot uzticību.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. ASV žurnāls Foreign Policy publicējis materiālu, kura autors piedāvā savu variantu, kā uzlabot ASV un Krievijas attiecības. Pēc viņa domām, vispirms Vašingtonai vajagot iedvest Maskavai bailes, vēsta Sputnik Igaunija.

"Nākamajam ASV prezidentam nāksies atrast veidu, kā piespiest to baidīties no Savienotajām Valstīm, lai Maskava pārtrauktu nesodītas darbības," – raksta fragmentu citēja RIA Novosti.

Taču, atzīmēja izdevums, vienlaikus ASV vadībai vajagot atrast veidu, kā iekarot Krievijas iedzīvotāju uzticēšanos.

Autors uzskata, ka patlaban krievu vidū valda kļūdains viedoklis par Amerikas naidīgumu.

"Tāpēc Vašingtonai vajag ne tikai iekarot prezidenta Vladimira Putina cieņu, bet arī Krievijas iedzīvotāju nākamo paaudžu uzticību vismaz tādā mērā, lai viņi neuzskatītu ASV politiku par draudiem," raksta Foreign Policy.

Publicists uzskata, ka mērķa sasniegšanai ASV aktīvāk jāstrādā publiskās diplomātijas jomā, lai radītu iespēju "paust bažas par situāciju cilvēktiesību jomā". Pie tam vajagot izvairīties no soļiem, ko krievi varētu uzskatīt par vēlmi gāzt pašreizējo varu Krievijā.

"Gluži pretēji, vajag atklāti paziņot, ka Vašingtonai nav tādu nodomu," uzsvēra autors.

Raksta noslēgumā – slēdziens par to, ka pat ar tādu pieeju nav vērts gaidīt, ka Maskavas "agresīvā" ārpolitika vienā mirklī mainīsies.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerika šausmās: "Tramps aicina Krieviju iejaukties prezidenta vēlēšanās"

"Bet atkāpšanās no pašreizējās dinamikas abu valstu attiecībās ilgtermiņa perspektīvā prasīs ilgtermiņa pūles," secināja Foreign Policy.

Iepriekš vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps savā paziņojumā atbalstījis attiecību uzlabošanu ar Krieviju. Pēc viņa domām, ASV un Krievijas attiecību pasliktināšanos veicinājusi speciālā prokurora Millera izmeklēšana par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās ASV.

"Kauna lieta. Pasaulē par to smejas. Diemžēl tas ir ļoti slikti mūsu valstij. Tas kaitē mūsu attiecībām ar citām valstīm, ieskaitot Krieviju. Mums nav iemeslu sliktām attiecībām ar Krieviju. Nav iemeslu sliktām attiecībām ar citām valstīm," apliecināja ASV prezidents.

Ziņu lente
0