Politika

Makrons paziņojis, ka tiksies ar Putinu 19. augustā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите "Группы двадцати"
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents plāno pieņemt Krievijas valsts vadītāju Bregansona forta rezidencē, kur viņš patlaban pavada atvaļinājumu.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu savā residence Francijas dienvidos, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Telekanāls BFMTV informēja, ka Francijas un Krievijas prezidentu tikšanās ieplānota 19. augustā. Makrons iecerējis pieņemt Putinu Bregansona forta rezidencē, kur viņš patlaban pavada atvaļinājumu. Šeit iespējams pieņemt arī starptautiskos telefona zvanus un ārvalstu līderus.

Российский президент Владимир Путин и президент Франции Эммануэль Макрон в Версале - Sputnik Latvija
Viedoklis
Makrons nebaidās, Putins triumfē

Francijas prezidents paziņoja par divpusējo tikšanos ar Krievijas prezidentu jūlija beigās pēc pārrunām ar Vladimiru Putinu G20 samitā Osakā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklāja, ka tikšanās gaitā apspriests arī "Normandijas formāts" puses secinājušas, ka to nepieciešams aktivizēt.

Bregansona ir cietoksnis Vidusjūras krastā, aptuveni pusceļā starp Nicu un Marseļu. Par Francijas prezidentu rezidenci tas kļuva ģenerāļa de Golla laikā, kurš to apmeklēja 1964. gadā. Šo vietu bieži apmeklēja Žoržs Pompidū, Žiskārs d’Estēns un Nikolā Sarkozī. Fransuā Miterānam un Fransuā Olandām forts nepatika, savukārt Emanuelam Makronam un viņa dzīvesbiedrei tas ir ļoti iepaticies.

Ziņu lente
0