Politika

Dženija neļauj: Londona nelaiž RT un Sputnik piedalīties mediju brīvības konferencē

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā mediju brīvības konference, ko rīko Lielbritānija un Kanāda, var notikt bez Krievijas mediju pārstāvju dalības – RT un Sputnik žurnālistus tur vienkārši neielaidīs.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Globālajā mediju brīvības konferencē (Global Conference for Media Freedom) nezināma iemesla dēļ vietas pietrūka vietas tieši Sputnik korespondentam, vēsta RIA Novosti.

Konference, kuras nosaukums runā pats par sevi, notiks Londonā no 10. līdz 11. jūlijam. Varētu likties, ka tajā ar izplestām rokām jāgaida visi žurnālisti, taču tā nav. Nepietiek ar to, ka Aģentūras Sputnik korespondentam tika atteikta akreditācija, netika paskaidrots arī iemesls.

Микрофон в студии радио Sputnik, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sputnik rusofobu uzmanības un naida centrā

"Paldies par jūsu kā mediju pārstāvja interesi Global Conference for Media Freedom notikumu izgaismošanā. Diemžēl jūsu pieteikums akreditācijas saņemšanai netika apmierināts sakarā ar zemāk norādīto iemeslu: Dženijas rekomendācija," teikts akreditēšanas komandas vēstulē.

Žurnālists palūdza izskaidrot, kas ir mīklainā "Dženijas rekomendācija", kura kļuvusi par iemeslu akreditācijas noraidīšanai. Taču, kā noskaidrojās, organizatori paši neko tajā nesaprot vai arī vismaz centās radīt iespaidu, ka nesaprot. Lai noskaidrotu, kas notika, viņi, pēc pašu atzītā, pāradresēja Sputnik korespondenta jautājumu vadībai.

Tiesa, jānorāda, ka Globālās mediju brīvības konferences rīkotāji ieteica žurnālistam atjaunot un atkārtoti iesniegt pieteikumu. Viņi apsolīja, ka kolīdz vadība sniegs atbildi par "Dženiju", ar Sputnik korespondentu sazināsies maksimāli īsā laika posmā.

Viss šis dialogs attīstījās epistolārā žanrā, jeb sarakstē. Sputnik žurnālists nolēma spert citu soli un piezvanīja komandai, kura nodarbojas ar akreditēšanu dalībai pasākumā, pa telefonu.

Taču viss atkārtojās. Telefonsarunā atbildi uz to, ko nozīmē "Dženijas rekomendācija", kurš vai kas tas ir, viņš atkal nebija saņēmis, kā arī neuzzināja nekādu citu iemeslu, kāpēc viņa pieteikumu dalībai mediju brīvības konferencē noraidīja.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM reaģēja uz Lietuvas Seima aicinājumu aizliegt Sputnik Lietuva

Beigās viņam pa pastu tika atsūtīta īsa vēstule ar paziņojumu "pieteikums noraidīts". Šoreiz iemesls vispār netika norādīts. Tad žurnālists nosūtīja pieteikumu oficiāla skaidrojuma sniegšanai, taču atbildes pagaidām nav.

Interesanti, ka iepriekš Starptautiskās informatīvās aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana savā Twitter mikroblogā uzrakstīja, ka Sputnik un telekanālam RT atteikt akreditācijas piešķiršanā dalībai Globālajā mediju brīvības konferencē. Taču, pamatojot akreditācijas atteikumu, pasākuma rīkotāji paziņoja, ka mediju brīvības pasākumā medijiem neatlika brīvu vietu.

Starptautiskā mediju brīvības jautājumu konference notiks Lielbritānijā 10. un 11. jūlijā ar Kanādas valdības atbalstu. Tiek gaidīts, ka konferencē piedalīsies mediju nozares vadošie eksperti un tiesībsargi.

Krievijas vēstniecība Londonā nosaukuši šo atteikumu akreditācijas piešķiršanā par politiski motivētu rīcību.

Ziņu lente
0