Politika

Putina un Trampa sarunā Osakā piedalījās ASV prezidenta meita un znots

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в Осаке
Президент России Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в Осаке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti uzskata, ka Putina un Trampa tikšanās Osakā ir ļoti svarīga, jo Krievijas un ASV līderi jau ilgu laiku nav apspriedušies un sakrājusies virkne problemātisku jautājumu.

RĪGA, 28. jūnijs - Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas valsts vadītāja Vladimira Putina sarunā Osakā piedalījās ASV prezidenta meita un znots – Ivanka Trampa un prezidenta vecākais padomnieks Džareds Kušners, vēsta RIA Novosti.

No Krievijas puses sarunā piedalījās valsts vadītāja palīgs Jurijs Ušakovs, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, finanšu ministrs Antons Siluanovs un administrācijas vadītāja vietnieks – prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Politika
Osakā noslēgusies Putina un Trampa tikšanās

ASV delegācijā līdz ar Ivanu Trampu un Džaredu Kušneru bija arī valsts sekretārs Maiks Pompeo, Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, prezidenta padomniece Fiona Hilla, finanšu ministrs Stīvens Mnučins un Baltā nama jaunā preses sekretāre Stefānija Grišema.

Eksperti uzskata, ka Putina un Trampa tikšanās Osakā ir ļoti svarīga, jo Krievijas un ASV līderi jau ilgu laiku nav apspriedušies un sakrājusies virkne problemātisku jautājumu. Cita starpā runa ir par situāciju Tuvajos Austrumos, kodolatbruņošanos un citiem aktuāliem jautājumiem.

Skaidrības par atsevišķas tikšanās iespēju samita ietvaros nebija gandrīz līdz pēdējam brīdim. Turklāt arī iepriekšējā "Lielā divdesmitnieka" samitā Putina un Trampa ieplānoto un anonsēto tikšanos ASV puse atcēla pēdējā brīdī.

Ziņu lente
0