Politika

Eiropas Savienība paziņojusi par veiksmīgu Krievijas "savaldīšanu"

© REUTERS / JOSHUA ROBERTSФедерика Могерини.
Федерика Могерини. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicētajā ziņojumā teikts, ka ES savaldījusi Krievijas uzstājīgo un nekooperatīvo uzvedību.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Eiropas Savienība uzskata par veiksmīgu savu "divējādo pieeju" attiecībās ar Krieviju, kas ļāvusi savaldīt Maskavas "uzstājīgo" uzvedību, taču turpinot sadarbību ar to vairākos ārpolitikas jautājumos, teikts piektdien publicētajā ES diplomātiskā dienesta ziņojumā, vēsta RIA Novosti.

Eiropas diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni sagatavoja atskaites ziņojumu par ES globālās stratēģijas izpildīšanas rezultātiem pēdējo trīs gadu laikā. 17. jūnijā atskaite tiks prezentēta ES dalībvalstu ĀM vadītāju apspriešanai.

Уничтожение санкционной продукции - Sputnik Latvija
ANO speciālais ziņotājs: ES cieš lielākus zaudējumus sankciju dēļ, nekā Krievija

"Pēdējo gadu laikā mēs pastāvīgi izmantojām divējādu pieeju attiecībās ar Krieviju, kura turpina būt ES stratēģiskais izaicinājums: sankcijas atbildes kārtā uz Krievijas starptautisko tiesību pārkāpumiem un izvēlīga dalība jautājumos, kas ir ES interesēs," teikts ziņojumā.

"Mēs savaldījām uzstājīgu un nekooperatīvu Krievijas uzvedību, taču turpinājām sadarbību ar Krieviju plašā ārpolitisko jautājumu lokā," norādīts tajā.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājušās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimas dēļ, kura atkalapvienojusies ar Krieviju pēc pussalā sarīkotā referenduma. Rietumi, apsūdzot Maskavu par iejaukšanos Ukrainas iekšlietās, ieviesa pret Krieviju vērstās sankcijas; Krievija veica atbildes pasākumus un uzņēma kursu uz importa aizvietošanu. Maskava noliedz virkni Eiropas un ASV apsūdzību un uzsver, ka neviena no tām nav pamatota ar jebkāda veida pierādījumiem.

Ziņu lente
0