Politika

Nacionālās apvienības frakcijā kļuvis par vienu cilvēku mazāk

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības Saeimas frakcija sarukusi par vienu cilvēku, savukārt neatkarīgo deputātu skaits pieaudzis līdz četriem.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Saeimas deputāte Ingūna Rībena pēc abpusējas vienošanās atstāj Nacionālās apvienības frakciju, vēsta BNN.

Turpmāk viņa strādās kā deputāte, kura nav frakciju sastāvā.

Vienošanās, kuru parakstīja Rībena un frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars, norādīts, ka pusēm ir atšķirīgi uzskati attiecībā uz politisko mērķu sasniegšanas metodēm un formām, tāpēc pieņemts lēmums izbeigt savstarpēju sadarbību frakcijā.

В Рижской думе проходит заседание. Дайнис Турлайс отвечает на вопросы депутатов - Sputnik Latvija
Sašķelšanās nakts laikā: no "Saskaņas" padzīti četri deputāti

Nacionālās apvienības deputātu skaits frakcijā samazināsies līdz 12 cilvēkiem.

Rībenu, kura vadīja Kultūras ministriju Eināra Repšes valdībā, nosauca kā iespējamo kandidāti kultūras ministra amatam, kurš palika vakants pēc Daces Melbārdes aiziešanas Eiropas Parlamentā, taču neoficiāli bija zināms, ka Nacionālā apvienība negrasās izvirzīt Rībenu šim amatam.

Atzīmēsim, ka 10. un 11. Saeimā Rībena sastāvēja "Vienotības" frakcijā.

Rībena kļūs par ceturto neatkarīgo esošās Saeimas deputātu: Jūlija Stepaņenko izstājās no "Saskaņas" pirmajā Saeimas darba dienā, Aldi Gobzemu izslēdza no KPV LV, savukārt Linda Liepiņa aizgāja no šīs frakcijas un partijas pati.

Ziņu lente
0