Politika

Austrijas prezidents atlaida Kurca valdību

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasКанцлер Австрии Себастьян Курц
Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanclera pienākumus uzticēts izpildīt finanšu ministram Hartvigam Lēgeram, kamēr netiks norīkots pagaidu Ministru Kabineta vadītājs.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Austrijas federālais prezidents Aleksandrs van der Bellens atlaidis Sebastjana Kurca vadīto valsts valdību, vēsta RIA Novosti.

Kanclera pienākumus van der Bellens uzticējis finanšu ministram Hartvigam Lēgeram, kamēr netiks norīkots pagaidu valdības vadītājs. Pastāvīgais kanclers tiks noteikts pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās septembrī.

Pārējie valdības locekļi izpildīs savus pienākumus līdz pagaidu vadītāja norīkošanai. Van der Bellens plāno paziņot viņa vārdu nedēļas laikā.

Iepriekš Kurcs paziņoja aģentūrai APA, ka atteiksies no deputāta mandāta.

Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija
Viedoklis
Caurums Eiropā aizbāzts ar "krievu oligarhi"

2017. gadā Sebastjans Kurcs kļuva par jaunāko valdības vadītāju republikas vēsturē. Tagad viņš kļuvis arī par "vismazāk nostrādājušo" kancleru. Tiek ziņots, ka Kurcs pavadījis šajā amatā vien 525 dienas.

Pirmdien parlaments balsoja par neuzticības izteikšanu. Šo jautājumu rosināja uz skandalozā videoieraksta publikācijas fona ar bijušo vicekancleru un Austrijas Brīvības partijas līdera Hainca Kristiana Štrahe dalību.

Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs atteicies turpināt valdības koalīciju ar Štrahes partiju un izsludinājis ārkārtas parlamenta vēlēšanas.

Atgādināsim, ka nedēļu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām lielākie vācu izdevumi Süddeutschen Zeitung un Der Spiegel publicējuši materiālus, kuros apgalvoja: Austrijas vicekanclers Heincs Kristians Štrahe ar kādu "Krievijas pilsoni" apspriedis iespēju nopirkt Austrijas izdevumu Kronen Zeitung, lai ietekmētu vēlēšanas. Pēc paša Štrahes apgalvojuma, saruna bijusi ar Latvijas pilsoni.

Vācu izdevums Welt norādīja, ka videoierakstā uzņemtā tikšanās bija "slazds" politiķim, kurš līdz ar viņa Austrijas Brīvības partiju atbalsta pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu un attiecību normalizāciju ar Maskavu.

Štrahe, kurš tāpat nosauca situāciju par slazdu un mērķtiecīgu politisko slepkavību, bija spiests atkāpties no amata.

Ziņu lente
0