Politika

Mediji: video ar Austrijas vicekancleru nodēvēts par "žurnālistisku projektu"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПарламентские выборы в Австрии
Парламентские выборы в Австрии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Avīzes Kurier redakcija un radiostacija OE1 saņēma "neparastu" vēstuli, kuras autors videoierakstu no Ibizas dēvē par civilās sabiedrības ideju motivētu projektu, kura īstenošanai izmantotas žurnālistiskās izmeklēšanas metodes.

RĪGA, 25. maijs - Sputnik. Jurists no Vīnes atklājis, ka skandalozais video ieraksts, kurā redzams Austrijas bijušais vicekanslers Haincs Kristians Štrahe, ir žurnālistiskās izmeklēšanas rezultāts, taču viņš nesaskata tajā noziegumu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Kurier.

Pats Štrahe piekdien informēja, ka parakstījis iesniegumu Vīnes prokuratūrai pret trim cilvēkiem, kuri, domājams, saistīti ar skandalozā video ieraksta tapšanu.

Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija
Viedoklis
Caurums Eiropā aizbāzts ar "krievu oligarhi"

Avīze Kurier informēja, ka līdz ar radiostaciju OE1 saņēmusi "neparastu" vēstuli, kurā iepriekšminētais jurists no Vīnes ar sava advokāta Ričarda Soijera starpniecību norāda, ka "videoieraksts no Ibizas ir civilās sabiedrības ideju motivēts projekts, kura īstenošanai izmantotas žurnālistiskās izmeklēšanas metodes".

Vēstulē atzīmēts, ka "slēptu video ierakstu žurnālistiskās izmeklēšanas ietvaros pārkāpumu konstatēšanai aizsargā viedokļa paušanas brīvība". Taču, raksta Kurier, nav saprotams, vai juristam no Vīnes esot preses karte un viņš iepriekš būtu publicējis jebkādus materiālus.

"Jebkurā gadījumā mans klients nav veicis prettiesiskas darbības, kā arī nav iesaistīts tamlīdzīgās darbībās," savā vēstulē atzīmēja Ričards Soijers.

Atgādināsim, ka nedēļu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām lielākie vācu izdevumi Süddeutschen Zeitung un Der Spiegel publicējuši materiālus, kuros apgalvoja: Austrijas vicekanclers Heincs Kristians Štrahe ar kādu "Krievijas pilsoni" apspriedis iespēju nopirkt Austrijas izdevumu Kronen Zeitung, lai ietekmētu vēlēšanas. Pēc paša Štrahes apgalvojuma, saruna bijusi ar Latvijas pilsoni.

Вице-канцлер Австрии Ханс-Кристиан Штрахе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Politika
Austrijas prokuratūra nav radusi pamatu izmeklēšanai pret Štrahi

Vācu izdevums Welt norādīja, ka videoierakstā uzņemtā tikšanās bija "slazds" politiķim, kurš līdz ar viņa Austrijas Brīvības partiju atbalsta pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu un attiecību normalizāciju ar Maskavu.

Štrahe, kurš tāpat nosauca situāciju par slazdu un mērķtiecīgu politisko slepkavību, bija spiests atkāpties no amata.

Savukārt Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs atteicies turpināt valdības koalīciju ar Štrahes partiju un izsludinājis ārkārtas parlamenta vēlēšanas.

Ziņu lente
0