Politika

Austrijas prokuratūra nav radusi pamatu izmeklēšanai pret Štrahi

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВице-канцлер Австрии Ханс-Кристиан Штрахе. Архивное фото
Вице-канцлер Австрии Ханс-Кристиан Штрахе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prokuratūra neuzsāks iepriekšēju izmeklēšanu, ņemot vērā konkrētu pierādījumu trūkumu.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Austrijas Augstākā prokuratūra, iepazinusies ar skandalozo videoierakstu ar bijušo Austrijas vicekancleru Heincu Kristianu Štrahi, nav saskatījusi iemeslus iniciēt izmeklēšanu pret Štrahi un viņa palīgu Gudenusu, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz radiostaciju Oesterreich 1.

Iepriekš kļuva zināms, ka Austrijas Augstākā prokuratūra sākusi pārbaudīt videoierakstu, kura publikācija novedusi pie skandāla un politiskās krīzes valstī.

Tieslietu ministrijas ģenerālsekretārs Kristians Pilnačeks informēja, ka pieejami tikai ieraksta fragmenti, no kuriem nav iespējams novērtēt kontekstu.

Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Austrijas vicekancleru un Krieviju "iegāzusi" Latvijas pilsone

Tāpat uzsvērts, ka sakarā ar konkrētu pierādījumu trūkumu prokuratūra nesāks iepriekšējo izmeklēšanu. Patlaban pilnā videoieraksta, kura fragmentus iepriekš publicēja mediji, izvērtēšana uzticēta ekonomisko noziegumu un korupcijas apkarošanas prokuratūrai. Taču vācu izdevumi atsakās nodot tās rīcībā nerediģētu videomateriālu, uzsvēra radiostacija.

Atgādināsim, ka nedēļu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām lielākie vācu izdevumi Süddeutschen Zeitung un Der Spiegel publicējuši materiālus, kuros apgalvoja: Austrijas vicekanclers Heincs Kristians Štrahe ar kādu "Krievijas pilsoni" apspriedis iespēju nopirkt Austrijas izdevumu Kronen Zeitung, lai ietekmētu vēlēšanas. Pēc paša Štrahes apgalvojuma, saruna bijusi ar Latvijas pilsoni.

Vācu izdevums Welt norādīja, ka videoierakstā uzņemtā tikšanās bija "slazds" politiķim, kurš līdz ar viņa Austrijas Brīvības partiju atbalsta pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu un attiecību normalizāciju ar Maskavu.

Štrahe, kurš tāpat nosauca situāciju par slazdu un mērķtiecīgu politisko slepkavību, bija spiests atkāpties no amata.

Savukārt Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs atteicies turpināt valdības koalīciju ar Štrahes partiju un izsludinājis ārkārtas parlamenta vēlēšanas.



Ziņu lente
0