Politika

Meja iesniegusi parlamentam drosmīgu ierosinājumu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc visiem iepriekšējiem Lielbritānijas premjerministres mēģinājumiem deputāti ir skeptiski noskaņoti arī pret projekta ceturto variantu.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka sagatavots "drosmīgs piedāvājums" parlamenta locekļiem – pasākumi vienošanās uzlabošanai par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Kad vienošanās projekts par valsts izstāšanos no ES tiks iesniegts izskatīšanai parlamenta locekļiem, tas būs jauns, drosmīgs piedāvājums Kopienas palātu deputātiem ar uzlabotu pasākumu paketi, kas, pēc manām domām, var gūt jaunu atbalstu," Meja paziņoja rakstā, ko publicēja Sunday Times.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Politika
Sunday Times: britu ministri plāno atstādināt Terēzu Meju no premjera posteņa

Savā rakstā politiķe pastāstīja, ka pēc sarunām ar leiboristiem izdevies atrast kopēju valodu vairākos jautājumos, piemēram, par darbinieku tiesībām un aizsardzību, drošības jautājumos utt. Taču, premjere atzīmēja, ka citi aspekti izrādījušies problemātiskāki, piemēram, jautājums par otro referendumu.

"Pēc pārrunām ar leiboristiem un pēc mūsu ilgstošajām diskusijām ar deputātiem... valdībai tagad ir skaidrāks priekšstats par to, kas nepieciešams darījuma noslēgšanai," piebilda Meja.

Gaidāms, ka jaunais projekts ietvers jaunus pasākumus strādnieku tiesību aizsardzībai. Tāpat tajā būs iekļauti ierosinājumi jautājumā par ES un Ziemeļīrijas tālākajām muitas attiecībām.

Kārtējais balsojums par vienošanos ar ES notiks jūnija pirmajā nedēļā. Plānots, ka pēc tam Meja paziņos savas demisijas datumu, par ko viņa ceturtdien vienojās ar Konservatīvās partijas vadošo komiteju. Valdība plāno apstiprināt darījumu un izstāsies no ES līdz jūlija beigām, taču pagaidām nekas neliecina par to, ka vienošanās, ko parlaments noraidījis jau četras reizes, tiks pieņemta šoreiz.

Ziņu lente
0