Politika

Franču politiķis aicina izbeigt "pret Krieviju vērsto histēriju"

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты Франции Ж.-Л. Меланшон посетил митинг медицинских работников в Париже
Кандидат в президенты Франции Ж.-Л. Меланшон посетил митинг медицинских работников в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Makrona sāncensis prezidenta vēlēšanās – Žans Luks Melanšons ir pārliecināts, ka Eiropas Parlamentā ir jāizvēlas deputāti, kuri mainīs ES politiku.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Kreisās partijas "Nepakļautā Francija" vadītājs Žans Luks Melanšons paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir laiks pārstāt pastiprināt spiedienu uz Krieviju un izmainīt politiku attiecībā pret NATO, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Figaro.

Pēc viņa sacītā, gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir jāizvēlas deputāti, kuri mainīs ES politiku. Tostarp, viņš kritizēja ideju par Gruzijas iestāšanos NATO, nosaucot to par "muļķīgu provokāciju".

"Mūsu interesēs ir iegūt deputātus, kuri nepiedalīsies pret Krieviju un par NATO vērstā histērijā, kas plosās Eiropas Parlamentā," paziņoja Melanšons.

Tāpat politiķis steidz atrunāt no idejas par Ukrainas pieņemšanu Ziemeļatlantijas aliansē, uzsverot, ka Eiropa nevar kontrolēt NATO un nav ieinteresēta "spriedzes veicināšanā" ar Krieviju.

Turklāt, Melanšons pastāstīja, ka viņu bieži dēvē par "Krievijas aģentu", un atzinās, kas šis fakts viņu iepriecina, jo viņš "vēlas mieru".

Крым на карте - Sputnik Latvija
Eiropā pieaug cilvēku skaits, kuri uzskata Krimu par Krievijas daļu

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājušās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimas dēļ, kura atkalapvienojusies ar Krieviju pēc pussalā sarīkotā referenduma. Rietumi, apsūdzot Maskavu par iejaukšanos Ukrainas iekšlietās, ieviesa pret Krieviju vērstās sankcijas; Krievija veica atbildes pasākumus un uzņēma kursu uz importa aizvietošanu. Maskava noliedz virkni Eiropas un ASV apsūdzību un uzsver, ka neviena no tām nav pamatota ar jebkāda veida pierādījumiem.

Ziņu lente
0